Paskelbtas Miesto naujienos

Matomumas ties „Baldai Jums“ pagerės

Penktadienis, 22 March 2019 10:41 Parašė 
Automobiliai stovėti taip, kaip stovi dabar, jau nebegalės. Automobiliai stovėti taip, kaip stovi dabar, jau nebegalės.

Į Saugaus eismo komisiją (SEK pirmininkas Erlandas Andrejevas) kreipėsi UAB „Baldai Jums“ generalinis direktorius: „Prie UAB „Baldai Jums“ yra dvi automobilių stovėjimo aikštelės, tačiau dalis vairuotojų nuolat palieka savo automobilius prie administracijos pastato. Fabriko g. – intensyvus automobilių judėjimas, iškart už administracijos pastato yra į įmonės teritoriją įvažiavimas, kuriuo naudojasi šešios įmonės (jose dirba apie 600 žmonių). Esant intensyviam automobilių ir darbuotojų judėjimui, pastatyti automobiliai prie administracijos pastato kelia pavojų eismo saugumui, kadangi pablogėja matomumas išvažiuojantiems iš teritorijos automobiliams, be to, apsunkina automobilių prasilenkimą prie minimo administracijos pastato. Pažymėtina ir tai, kad netoli minimos vietos yra įsikūrusi „Lietavos“ pagrindinė mokykla, šalia – autobusų stotelė, todėl manome, kad automobilių statymas prie administracijos pastato kelia pavojų ir vaikų saugumui. Prašome SEK apsvarstyti galimybę prie administracijos pastato (Fabriko g. 3, Jonava) pastatyti kelio ženklą „Sustoti draudžiama““.  

SEK prašymui pritarė, Jonavos miesto seniūnijos seniūnas nuvyks į vietą pažiūrėti, kur yra tinkamiausia vieta ženklui statyti.          

Visuomeninė organizacija „Išorų kaimo bendruomenė“ prašo Išorų k. Kėkštų g. pradžioje esantį draudžiamąjį ženklą „Ribotas greitis 40 km / val.“ pakeisti į nurodomąjį ženklą „Gyvenamoji zona“. Pasak bendruomenės, Kėkštų gatvelė yra siaura (plotis – 3 m), o Šilo g. danga – žvyras, važiuojant didesniu greičiu kyla nepatogumų ir pavojus pėstiesiems, vietiniams gyventojams. Užusalių seniūnija tokiam ženklų pakeitimui neprieštarauja. SEK prašymui pritarė.  

Tiesiosios g. gyventojas A. S. prašo išnagrinėti galimybę ir įrengti Tiesiojoje g. kelio ženklą „Gyvenamoji zona“. Pasak A. S., tai tikrai gyvenamoji zona, nes čia auga nemažai mokyklinio amžiaus vaikų, gatvėje nėra šaligatvių, o prie Šeimos klinikos – gana intensyvus eismas, be to, gatvėje dažnai vyksta automobilių vairavimo mokymai. 

SEK šį klausimą atidėjo ateičiai: jau greitai vyks seniūnaičių rinkimai, tad naujajam seniūnaičiui teks ir pirmoji užduotis: apklausti Tiesiosios g. gyventojus ir, jei dauguma tam pritars, SEK priims sprendimą.

Jonavos kultūros centro direktorius kreipėsi dėl automobilių vietų: „Prašome rezervuoti Kultūros centro automobilių stovėjimo aikštelėje 3 vietas lengviesiems automobiliams, 1 vietą (pastovią) Kultūros centro autobusui ir vietą prie rampos pastatyti atlikėjų automobiliams, kadangi rytais ir renginių metu aikštelė būna užimta transporto priemonėmis, nėra galimybės privažiuoti prie pastato išsikrauti scenografijai ir kitiems daiktams.“

SEK narys, Kelių ir transporto tyrimo instituto Saugaus eismo skyriaus viršininkas Mindaugas Katkus siūlė įrengti informacines lenteles ir rezervuoti vietą autobusui. SEK pritarė siūlymui, Jonavos kultūros centras ženklinimą turės įsirengti savo lėšomis.

Jau ne pirmą sykį SEK diskutavo dėl automobilių stovėjimo prie Viešosios bibliotekos: sustatytos mašinos trukdo sukti į dešinę, į Vasario 16-osios g., automobiliams tenka išvažiuoti į antrąją kelio juostą, o prieš pat posūkį vėl grįžti į pirmąją. Todėl nuspręsta prie Viešosios bibliotekos įrengti draudžiantį sustoti ženklą.                         

SEK posėdžio metu svarstyta ir daugiau klausimų, susijusių su eismo saugumu rajone, aikštelių ženklinimu ir pan.   

(Pabaiga. Pradžia Nr. 21 )

Karolina VIČIŪTĖ