Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Bukonyse vyko tarmokyklinis krepšinio turnyras

Antradienis, 19 March 2019 14:38 Parašė 

Bukonių mokykloje-daugiafunkciame centre jau 17-tus metus vyko tarpmokyklinis krepšinio turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Šį kartą turnyre varžėsi 5 komandos: Upninkų pagrindinės mokyklos, po dvi Žeimių ir Bukonių mokyklų-daugiafunkcių centrų vaikinų komandos. Varžybos vyko rato sistema. Rungtynėse netrūko atkaklios kovos ir azarto. Turnyre 5-ą vietą užėmė Upninkų pagrindinės mokyklos sportininkai, o jų mokinys Matas Pušinskas laimėjo baudų metimo konkursą.

Labai atkakli ir intriguojanti kova vyko dėl prizinių vietų. Žeimių II komanda kiek netikėtai 26:23 įveikė Žeimių I komandą, ir net pretendavo į 2-ą vietą, tačiau 28:31 nusileido Bukonių II komandai, ir susumavus visus rezultatus užėmė 4-ą vietą. 3-ia vieta atiteko Bukonių II komandai, kurią į pergales vedė aštuntokas Mangirdas Skroblas, jam puikiai talkino šeštokas Linas Ragauskas, Revaldas Vienažindis ir Andrius Arbočius. Žeimių I komanda, iškovojusi dvi pergales, dėl geriausio taškų santykio pasidabino 2-os vietos medaliais, o jos komandos narys Antonijus Stasiukonis laimėjo tritaškių konkursą.

Mūsų mokyklos I komandai, paskutinėse rungtynėse 40:19 nugalėjusiai Žeimių I komandą ir iškovojusiai visas keturias pergales, atiteko mokyklos įsteigta nugalėtojų taurė ir 1-os vietos medaliai. Šauniai žaidė mūsų komandos lyderis dešimtokas Mindaugas Juozapaitis, kovoje jam padėjo devintokai Arūnas Ratautas, Rimgaudas Kačinskas ir dešimtokas Vykintas Kurmelis.

Dėkojame visiems turnyro dalyviams ir mokytojams, atvežusiems komandas į turnyrą, Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro kūno kultūros mokytojui Edgarui už pagalbą teisėjaujant. Lauksime visų jau kitais mokslo metais mūsų mokykloje vyksiančiame 18-tame tarpmokykliniame krepšinio turnyre.

Dainius BISIGIRSKAS

Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro kūno kultūros mokytojas metodininkas