Paskelbtas Miesto naujienos

Bendrovei problemų nebekils

Antradienis, 19 March 2019 16:26 Parašė 
Prie pat išvažiavimo į Žeimių g. automobiliams stovėti bus uždrausta. Prie pat išvažiavimo į Žeimių g. automobiliams stovėti bus uždrausta.

Saugaus eismo komisija (pirmininkas Erlandas Andrejevas) gavo prašymą iš UAB „Vytransas“ direktoriaus. „Mūsų tarptautinių pervežimų įmonė yra Kauno g., nuolat turime sunkumų įvažiuodami ir išvažiuodami iš savo teritorijos, nes abiejose kelio pusėse būna sustatyti lengvieji automobiliai (šalia – Politechnikos mokykla, kurios moksleiviai, pažeisdami Kelių eismo taisykles, stato savo mašinas).

Kelio plotis – 6,5 m, tad prašome įrengti kelio ženklą, draudžiantį statyti automobilius vienoje kelio pusėje. Kadangi mūsų krovininiai automobiliai yra iki 20 m ilgio, prašome prie išvažiavimo į pagrindinį kelią pastatyti ženklą, draudžiantį automobilių stovėjimą tokiu atstumu.

Ne sykį esame kvietę policiją, lakstę po mokyklą ir po netoliese esančius daugiabučius, ieškodami automobilių savininkų. Daugiabučių gyventojai, neturėdami savo kiemuose vietos, įvažiuoja į keliuką, vedantį į mūsų teritoriją, todėl mūsų vilkikai negali įvažiuoti į kelią.

Mūsų teritorijoje yra trys tarptautinių pervežimų įmonės („Vytransas“, „Pozitronas“, „Saugija“) ir visos trys susiduria su tais pačiais sunkumais, kuriuos, tikimės, padėsite išspręsti“, – rašoma laiške.

Saugaus eismo komisija (SEK) prašymui pritarė be diskusijų.

Vladimiras S. parašė laišką: „Kosmonautų g. – siaura, dešinėje važiuojamos dalies pusėje (prie daugiabučių) nuolat stovi automobiliai, kurių negali lenkti nekirtęs ištisinės juostos. Dar situaciją apsunkina rytais ir vakarais pastatomos mašinos ir priešingoje kelio pusėje, prie vaikų lopšelio-darželio, „Achemos“ mokyklos. Važiuojant šia gatve, pastoviai tenka aplenkti stovinčius automobilius kertant ištisinę juostą. Mano galva, Kosmonautų g. išvis neįmanomas žymėjimas ištisine juosta. Siūlau komisijos nariams pravažiuoti vakare, piko metu, ir pamatysite gatvės žymėjimo klaidas, turint omenyje, kad už ištisinės juostos kirtimą numatytos didelės baudos“. 

Ties vaikų lopšeliu-darželiu „Saulutė“ gatvė jau yra pažymėta punktyrine linija. SEK diskutavo apie galimybę ateityje gatvėje įrengti vadinamąsias „kišenes“, kurios palengvintų automobilių prasilenkimą. O kol kas Kosmonautų g. bus pažymėta punktyrine linija, kad vairuotojai prieš savo valią nepažeidinėtų Kelių eismo taisyklių.

Jonavietė Adelija M. džiaugiasi po rekonstrukcijos išgražėjusia Prezidento g. ir teiraujasi, kodėl niekam nekilo mintis padaryti nors po vieną greičio slopinimo įrenginį, pavyzdžiui, prie Birutės g., nes jau teko matyti nemažai „erelių“, įsibėgėjančių nuo J. Basanavičiaus ar Panerių g. ir demonstruojančių automobilių galingumą. Tą patį moteris teigia galinti pasakyti ir apie J. Basanavičiaus g.       

Dar projektuojant Prezidento g. priimtas sprendimas, kad danga būtų lygi, be kalnelių. Gatvė neplati, tad greičio slopinimo įrenginys nėra būtinas. Nutarta policijai rekomenduoti tiek Prezidento g., tiek J. Basanavičiaus g. organizuoti daugiau prevencinių greičio kontrolės priemonių.    

SEK narys, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus atkreipė komisijos dėmesį į apsunkintą išvažiavimą iš Jonavos kultūros centro (JKC) kiemo į pagrindinę – Žeimių – gatvę. Vykstant renginiams ir pan., automobiliai pastatomi šalikelėje, tad išvažiuojantiems iš kiemo, o tuo pat metu ir sukantiems į JKC teritoriją iš Žeimių gatvės automobiliams kyla sunkumų prasilenkti. A. Venckaus siūlymui pastatyti („paaukojus“ dviejų automobilių vietą) kelio ženklą „Stovėti draudžiama“ SEK pritarė.      

Dėl specialiojo tarnybinio transporto įvažiavimo į aikštelę raštą SEK parašė Socialinių paslaugų centro direktorė ir Jonavos rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė. Prašoma padėti išspręsti specialaus tarnybinio transporto, skirto neįgalių asmenų, technikai pervežti, saugaus įvažiavimo iš Chemikų g. į Chemikų g. 136 problemą: „Įvažiavus iš pagrindinės Chemikų g. link Chemikų g. 136 šalutinį kelią, kairėje pusėje paliekami gyventojų automobiliai, kurie trukdo specialiajam transportui įsukti į automobilių stovėjimo aikštelę. Specialusis transportas turi važiuoti per šaligatvio apvadus, tai kenkia tiek automobilių, tiek apvadų būklei. Prašome priimti sprendimą, reglamentuojantį gyventojų automobilių stovėjimo apribojimą minėtos gatvelės kairėje pusėje“, – rašoma prašyme.   

Komisijos pirmininkas Erlandas Andrejevas ir miesto seniūnas Povilas Beišys diskusijų metu teigė, kad lengviausias kelias yra uždrausti, o žmonėms automobilius pasistatyti reikia, ir pasiūlė gatvės atkarpą pažymėti geltona linija. SEK tam pritarė ir nusprendė prie pat įvažiavimo paženklinti geltona linija, kad specialiajam transportui būtų lengviau įsukti.     

Karolina VIČIŪTĖ