Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Pergalė Gargžduose vietos finale neužtikrino

Pirmadienis, 18 March 2019 08:19 Parašė 

Šiemet Lietuvos salės futbolo A lygoje vykę pusfinalių susitikimai įnešė itin daug diskusijų ir vargu ar kitame sezone toks varžybų reglamentas bus patvirtintas. Futsal A lygos čempionate keturios pajėgiausios komandos pateko atkrintamąsias varžybas. Jose, pasirodo, buvo sugalvota įdomi sistema, kuri vykdoma ir tinklinyje. Šioje sporto šakoje atkrintamosiose komandoms pasidalijus po pergalę, žaidžiamas vadinamasis „auksinis“ setas. Tokia sistema patvirtinta ir aukščiausioje salės futbolo lygoje.

Apmaudu, bet dėl tokios sistemos į finalą prasibrauti nepavyko Jonavos „Vikingams“. Jonavos futbolininkai su Gargždų „Pramogų-SC“ klubu pademonstravo žiūrovo akiai puikų, įvarčių gausa pažymėtą futbolą. Pirmosiose rungtynėse Jonavos sporto arenoje vyko permaininga dvikova. Atrodė, kad mačo nugalėtojai gali paaiškėti dar pirmojoje rungtynių dalyje, kai svečiai be atsako įmušė net 4 įvarčius. Tačiau „Vikingai“ pasiuntė gargždiškius į nokdauną, kai iš eilės pelnė net 6 įvarčius.

Antrasis kėlinys prasidėjo fantastišku „Vikingų“ spaudimu, aikštės šeimininkai vos per 5 min. sugebėjo išlyginti rezultatą.

Pirmąją antrojo kėlinio minutę pasižymėjo Benas Spietinis, po 3 min. tai gražiu smūgiu padarė Laurynas Stonkus, o dar po minutės kamuolys „Pramogų-SC“ vartuose atsidūrė po rikošeto, kuomet kamuolį į savus vartus nukreipė Andrius Butkus.

Gana greitai svečiai ir vėl galėjo išsiveržti į priekį, bet Valdas Pocevičius savuoju šansu nepasinaudojo. Kiek vėliau prie „Vikingų“ vartų kilo dar vienas „gaisras“, tačiau šeimininkai jį užgesino, o patys atsakė B. Spietinio smūgiu, bet jis tikslo nepasiekė.

Sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio, „Pramogos-SC“ turėjo jau penkias pražangas, o tai reiškė, kad svečiams reikėjo žaisti kiek švelniau. Galbūt tai juos išmušė iš vėžių, kuomet „Vikingai“ pelnė 5-ąjį įvartį ir pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį. 31-ąją min. „Pramogos-SC“ nesusikalbėjo gynyboje, neišmušė kamuolio nuo savų vartų, o tuo pasinaudojęs Eisvinas Utyra pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Praėjus minutei, „Pramogos-SC“ prasižengė šeštą kartą, todėl į ekipos vartus buvo paskirtas 10 m baudinys. Jo realizuoti stojo B. Spietinis, kuris smūgiavo tiksliai ir padvigubino savo komandos persvarą.

Dar po minutės į svečių vartus buvo paskirtas antrasis 10 m baudinys. Šįkart prie kamuolio stojo E. Utyra, tačiau jo smūgį Tadas Norbutas atlaikė ir rezultatas nepakito.

Po šio epizodo savo progų jau turėjo „Pramogos-SC“. Gargždiškių smūgiai kėlė nemažai pavojų „Vikingų“ ekipos vartams. Ypač gerą šansą turėjo Mantas Perepliotovas, bet jis pataikė į virpstą.

Praėjusį sekmadienį atsakomosios rungtynės sužaistos Gargžduose, jau pirmąją rungtynių minutę aikštelės šeimininkai išsiveržė į priekį.

Tačiau kėlinio pabaigoje „Vikingai“ atsitiesė. 16-ąją min. po įžaisto kampinio Jurijus Jeremejevas gražiu smūgiu vienu lietimu nuginklavo vartininką. Netrukus svečiai išsiveržė į priekį po nenatūralaus salės futbole įvarčio – Paulius Osauskas puikiai galva nukreipė vartininko perduotą kamuolį į vartus. J. Jeremejevui nepavyko realizuoti paskirto baudos smūgio, bet paskutinę kėlinio minutę sugebėjo atlikti rezultatyvų perdavimą E. Utyrai, kuris pelnė 3-ią „Vikingų“ įvartį. Po pertraukos Jonavos komanda dar labiau išaugino savo persvarą – įvarčiais pasižymėjo J. Jeremejevas ir L. Stonkus. Pats įvarčio autorius vėliau sulaukė dviejų geltonų kortelių už taisyklių pažeidimus, „Vikingai“ liko žaisti mažumoje, bet persvarą išlaikė ir rungtynėse buvo žaidžiamas pratęsimas.

Pratęsime abi komandos turėjo savų progų, bet rezultatas išliko 0:0. 48-ąją min. M. Perepliotovas įspūdingu šūviu iš savo aikštės pusės nuginklavo vartininką. Paskutinę pratęsimo minutę Darius Zubauskas 2-uoju įvarčiu užtvirtino Gargždų komandos triumfą pusfinalyje. Komanda, laimėjusi išvykoje didesniu skirtumu nei pralaimėjusi namuose, į finalą taip ir nepateko.

Panaši situacija susiklostė ir dar viename pusfinalyje. Vilniaus FC „Turbotransfers“ namuose 1:2 nusileido Kauno „Vyčiui“, bet kauniečių aikštelėje po permainingos kovos vilniečiai įstengė palaužti varžovus minimaliu rezultatu 1:0. Buvo žaidžiamas pratęsimas, kuris vyko du kėlinius po 5 min. „Vyčio“ ekipa per tokį trumpą laiką sutriuškino svečius net 5:0 ir taip pat pateko į finalą.

Finalo rungtynės ir rungtynės dėl 3-ios vietos vyks kovo 23–24 d. ir kovo 30–31 d.