Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai siūlo, prašo, pageidauja

Penktadienis, 15 March 2019 15:40 Parašė 
Atsiradus papildomų lėšų, čia bus įrengti ir atitvarai. Atsiradus papildomų lėšų, čia bus įrengti ir atitvarai.

Praėjusį antradienį Saugaus eismo komisija (SEK) į posėdį rinkosi aptarti per dešimt rajono gyventojų, įmonių prašymų. Jos pirmininkas, rajono mero pavaduotojas Erlandas Andrejevas padėkojo SEK nariams už atsakingą požiūrį į saugaus eismo užtikrinimą rajone, už aktyvų dalyvavimą komisijos darbe.

Jonavietis Kastytis L. Saugaus eismo komisijai rašė, kad, įvažiuojant nuo P. Vaičiūno g. pusės į A. Kulviečio g. 6-ojo namo kiemą (vaikų lopšelis-darželis „Žilvitis“), susidaro avaringų situacijų. Įvažiuojant į kiemo teritoriją, dažnai per sustatytus automobilius nesimato, ar tuo pačiu metu kas nors iš kiemo neišvažiuoja. Tik įsukus į įvažiavimą, galima pastebėti, kad kažkas nori išvažiuoti, o prasilenkti nėra galimybės. Tenka grįžti atbulomis į A. Kulviečio g.

Kita situacija – išvažiuojant iš kiemo teritorijos ir vėl negalima per sustatytus automobilius aiškiai matyti, ar nuo tvenkinių pusės A. Kulviečio g. neatvažiuoja kitas automobilis. A. Kulviečio g. automobiliai važiuoja gana greitai, o juos pamatyti galima tik savo automobilio priekį iškišus į važiuojamąją dalį. Jonavietis siūlo atitinkamose vietose pažymėti  geltonas linijas.

Taip pat šiai situacijai spręsti Kastytis L. siūlo pastatyti du sferinius kelio veidrodžius, leisiančius matyti eismo situaciją tiek įvažiuojant, tiek ir išvažiuojant iš kiemo teritorijos. Viename veidrodyje matytųsi situacija atvažiuojantiems ir sukantiems į A. Kulviečio g. 6 namo kiemą, o antrajame išvažiuojantieji iš kiemo galėtų matyti, kas vyksta A. Kulviečio g. dalyje nuo tvenkinių pusės.

Kastytis L. taip pat atkreipė dėmesį į naujai rekonstruotoje sankryžoje Skrebinuose įrengtą sankryžos apšvietimą. Pasak jonaviečio, kiek jam teko pastebėti, tamsiuoju paros metu šios sankryžos apšvietimas niekuomet neveikė. „Ar taip ir turi būti?“ – klausė jonavietis.

SEK pritarė Kastyčio L. siūlymui žymėti geltonas linijas. Jei tai nepasiteisintų, ateityje bus svarstoma galimybė įrengti sferinius veidrodžius. Dėl Skrebinų sankryžos apšvietimo SEK kreipsis į Lietuvos automobilių kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos.

Medžiotojų g. gyventojas Dainius N. kreipėsi į SEK prašydamas P. Vaičiūno g. ir Medžiotojų g. susikirtime ties Medžiotojų g. 2-uoju namu įrengti kelio atitvarus. Mat per pastaruosius keletą metų šioje vietoje automobiliai posūkyje nuslysdavo nuo kelio, atsitrenkdavo į šalikelėje augantį medį. Pasak Dainiaus N., šie eismo įvykiai policijoje neužfiksuoti, kadangi kol kas niekas nebuvo sužeistas.            

Pasak SEK nario, Jonavos miesto seniūnijos seniūno Povilo Beišio, atitvarai nėra pigus daiktas, tam reikėtų nemažai lėšų. Nutarta kol kas apsiriboti įspėjamuoju kelio ženklu, o atsiradus finansinėms galimybėms, įrengti ir atitvarą.  

Kauno apskrities VPK Jonavos r. policijos komisariatas kreipėsi dėl eismo saugumo užtikrinimo įrengiant greičio mažinimo priemonę važiuojamojoje kelio dalyje Čičinų k. Ateities g.: policijos pareigūnai, atlikę keletą neviešų greičio kontrolės priemonių, įsitikino, kad dažnai leistinas greitis čia viršijamas 20, 30 ar net 40 km per val.

Kadangi minėtas kelias yra regioninis, SEK dėl šio prašymo kreipsis į Lietuvos automobilių kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos.

Liudmila J. SEK prašė leidimo įrengti „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ kelio ženklą: „Vasario 16-osios g. 7 esantis komercinės paskirties pastatas ir žemės sklypas priklauso man nuosavybės teise. Pastate esančias patalpas nuomoju. Prie pastato esanti automobilių aikštelė skirta nuomininkų ir jų klientų mašinoms statyti. Tačiau čia automobilius stato ir kaimyninio pastato darbuotojai, o gyventojai savo mašinas palieka nakčiai. Todėl nuomininkai ir klientai neturi galimybės saugiai pastatyti savo automobilius, o žiemą traktoriui sudėtinga nuvalyti  sniegą. Taip pat kyla problema, kai reikia išvežti šiukšles iš konteinerio.“ Liudmila J. prašo įrengti ženklą „Stovėjimo ribotą laiką vieta 30 min.“   

SEK neprieštaravo, kad prašomą ženklą verslininkė įsirengtų savo lėšomis.

P. Vaičiūno g. gyventoja R. Š. kreipėsi į Saugaus eismo komisiją dėl neįgaliojo mašinos stovėjimo vietos įrengimo prie daugiabučio namo.

Kaip informavo P. Beišys, minėtoje automobilių aikštelėje ženklinant vietas, bus paženklintos ir dvi vietos neįgaliųjų mašinoms pastatyti.

(Bus daugiau)

Karolina VIČIŪTĖ