Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jubiliejiniame bėgime – ekstremalios oro sąlygos ir maratonininkų triumfas

Ketvirtadienis, 14 March 2019 09:47 Parašė 

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną bėgimo entuziastai rinkosi mūsų mieste, kur vyko jubiliejinis – 30-asis – bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui–Jonava“. Kartu tai buvo ir III šių metų Lietuvos bėgimo taurės etapas, kurį papuošė iškilmingos Kovo 11-osios eitynės. Ilgiausioje 15 km distancijoje triumfavo maratonininkai Valdas Dopolskas ir Remalda Kergytė-Dauskurdienė.

Permainingomis oro sąlygomis vykusį bėgimą nuo Obelisko A. Kulviečiui iki Jonavos centro dalyvius lydėjo ir pavasariška saulė, ir žiemiška pūga.

„Per tuos 15 km oro sąlygos buvo visokios: ir vėjo, ir sniego, ir pavėjui, ir prieš vėją, ir į kalną, ir nuo pakalnės, bet esu patenkinta, – kalbėjo moterų grupėje pirmoji finišo liniją kirtusi R. Kergytė-Dauskurdienė.

Olimpietei tai buvo pirmoji pergalė šįmet, o į bėgimą Jonavoje ji grįžo po 5 m. pertraukos.

„Pirmą kartą čia bėgau 2014 m., bet tuomet laimėjo Rasa Drazdauskaitė. Džiaugiuosi, kad galėjau grįžti ir džiaugtis pergale. Bėgau savo tempu, konkurencijos didelės nebuvo, padėjo dviratininkas vedlys. Rezultatu taip pat džiaugiuosi – pasiektas asmeninis laikas“, – sakė ji.

Balandžio mėnesį pusmaratonį, o gegužę – maratoną planuojanti bėgti Remalda 15 km įveikė per 54 min. 50,4 sek. Nuo „Stadijos“ bėgimo klubo atstovės artimiausia persekiotoja atsiliko beveik 3 min. Antroji distanciją įveikė Kamilė Vaidžiulytė (57:32,1, „Stadija“), trečioji – Viktorija Varnagirytė (57:51,0, „Lukas“).

Vienas geriausių Lietuvos bėgikų Valdas Dopolskas pirmadienį ne tik tapo 15 km distancijos nugalėtoju, bet ir pagerino trasos rekordą.

„Esu tikrai labai patenkintas, juo labiau, kad tai buvo jubiliejinis bėgimas Jonavoje, – kalbėjo jis. – 2-ame ar 3-iame kilometre atitrūkau nuo Egidijaus, laikiausi savo tempo, bėgau tolygiai.“

Balandžio 7 d. V. Dopolskas planuoja dalyvauti maratone Hanoveryje, kur sieks pasaulio lengvosios atletikos čempionato normatyvo.

Naują trasos rekordą įtvirtinęs V. Dopolskas 15 km nubėgo per 46 min. 32,7 sek. Antrą vietą užėmė Egidijus Adomkaitis (48:05,9, „F.O.C.U.S. running“), trečias liko Mindaugas Viršilas (48:37,6, „Stadija“).

15 km distancijoje finišavę 6 vyrai ir 6 moterys buvo apdovanoti ne tik taurėmis, bet ir piniginiais prizais.

2 km distancijoje nugalėtoju tapo Dainius Liutkus („OCR Baltic Warriors“, 6:49,5), jam į nugarą kvėpavo Marius Griušelionis (6:51,6, „Birštonas“), trečią vietą užėmė Vakaris Jankauskas (7:13,6, „Jonavos KKSC“).

Moterų grupėje pirmoji 2 km įveikė Karolina Bliujūtė (7:40,4, „Vilnius bėgikės“), antroji – Ugnė Paurytė (7:44,3, „R. Sargūno sporto gimnazija“), trečia vieta atiteko Ingai Mikštaitei (8:00,9, „I RUN LT“).

Po trijų LBT etapų klubų įskaitoje į priekį išsiveržė „Bėgimo klubas“ (3284 taškai), antras – „Jonavos BK Maratonas“ (3115), o į trečią vietą iš pirmos smuktelėjo „Lukas“ (3109). Ketvirtoje vietoje rikiuojasi „Stadija“ (2886), penktoje – „Kauno BMK“ (2615).

Penkiuose Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapuose greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 m. Milano maratoną.

Specialus prizas laukia ir kiekviename LBT etape – prieš startą loterijoje ištraukto laimingojo numerio savininkui bus įteikta kelionė į vieną iš Europos sostinių.

Kviečiame registruotis ir į ketvirtą LBT etapą – nuotykių lenktynes „Aplink Rėkyvos ežerą“ – kuris vyks jau šį savaitgalį – kovo 17 d. Šiuo bėgimu Šiauliuose bus paskelbtas vasaros sezonas.

Parengta pagal begimotaure.lt inf.