Paskelbtas Renginiai

Minėjome šią dieną drauge dainuodami

Ketvirtadienis, 14 March 2019 09:45 Parašė 

Gražioje vietoje mes valstybę sukūrėme: tamsiais miškais, giliais vandenimis, skambiomis dainomis alsuojančią, – kvietėme čia visų tautų šviesulius, dalijomės kartu ir džiaugsmais, ir rūpesčiais, bet saugojome ir gynėme savo – lietuvišką – prigimtį kaip tądien, kai prieš 29 m., po dainuojančios revoliucijos ir Baltijos kelio, drąsios tautos palaikomi Sąjūdžio vadai Lietuvą paskelbė nepriklausoma valstybe!

Minėjome šią dieną drauge dainuodami, linguodami šokio ritmu, besidalindami šypsenomis ir sveikinimais. Kultūros centre vykusiame iškilmingame koncerte „Nukalsiu saulę Lietuvai“ dalyvavo daugiau nei 200 žmonių, visus susirinkusius pasveikino rajono meras Eugenijus Sabutis, linkėdamas saugoti tautos istoriją ir ja didžiuotis.

Uždegtos atminimo žvakelės

Kovo 10 d. jonaviečiai dalyvavo žygyje – žvakučių uždegimo akcijoje, skirtoje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Aplankyti paminklai, menantys kovas už laisvę, uždegtos žvakelės, pagerbti visi kovoję ir savo gyvybę paaukoję, kad būtume laisvi ir nepriklausomi.

Kultūros centro inf.