Paskelbtas Sportas

Jonavoje neliko vietos tinkliniui

Pirmadienis, 11 March 2019 10:31 Parašė 

Artėjant lemiamoms tinklinio čempionatų kovoms, Lietuvos tinklinio federaciją (LTF) pasiekė liūdna žinia. Gal tai ir sutapimas, tačiau po Jonavos savivaldos rinkimų, šio miesto kūno kultūros ir sporto centre neliko vietos vykdyti 2019 m. Lietuvos tinklinio čempionato finalus.

Jau gerokai anksčiau buvo apklaustos Lietuvos arenos, išnagrinėti pasiūlymai ir sausio 24 d. LTF Vykdomasis komitetas nusprendė, kad balandžio 13–14 d. Jonavos sporto arenoje vyks Lietuvos tinklinio čempionatų finalai. Lietuvos tinklinio federacija (LTF) buvo rezervavusi areną, o organizaciniais reikalais turėjo užsiimti Jonavos „Aušrinės-KKSC“ moterų klubas. Vienas labiausiai tituluotų Lietuvos tinklinio klubų praėjusiais metais atšventė savo 20 m. jubiliejų.

Ilgus metus tinklinio tradicijomis garsėjantis Jonavos sporto centras aiškiai išreiškė savo poziciją – savo klubui vietos arenoje neužtenka, o į miestą atvyksiančios antros pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos – NKL – varžybos yra daug svarbesnės.

Būtent Jonavoje tomis dienomis turėtų vykti Nacionalinės krepšinio lygos finalo ketvertas, nors Jonavos „Sintek-Jonavos“ ekipa šiame sezone užima vos 12-ą vietą ir į finalus nepretenduoja. Taip pat gali būti, kad balandžio 14 d. Lietuvos krepšinio lygos rungtynes čia žais Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Todėl tinklininkai, likus mėnesiui iki finalų, yra priversti ieškoti čempionato vykdymo vietos kitur.

„Mes buvome iš anksto rezervavę areną, o Jonavos klubas turėjo padėti organizuoti finalinį etapą. Viskas buvo suderinta, bet tuomet gavome raštą iš to paties sporto klubo, kad su juo susisiekęs Jonavos sporto centras atsiprašo ir praneša, kad mūsų renginys yra atšaukiamas, o arenoje vyks krepšinio kovos. Nežinau, ar tai susiję su praėjusiais rinkimais, ar ne, bet mes eilinį kartą likome ant ledo. Religija valdo, o mes vėl likome kaip našlaičiai“, – kalbėjo Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Darius Čerka.

Pasak D. Čerkos, ši naujiena sukėlė sunkumų ne tik federacijai, bet ir klubams. Po keturis stipriausius Lietuvos vyrų ir moterų klubus jau planavosi keliones į Jonavą, užsisakinėjo nakvynes.

„Mes viską stengiamės suderinti iš anksto, nes ir klubai nėra turtingi, visi ieško, kur reikės gyventi. Kai kurie jau buvo susiradę vietas. Dabar mes turime atsiprašinėti ir ieškoti naujos vietos, – pridūrė D. Čerka. – Apskritai sąlygos rengti varžybas Jonavoje yra patrauklios, čia vyko finalai ir anksčiau, bet dabar supratome, kad patikimumo nėra jokio. Rinktis kitą kartą Jonavą bus labai rizikinga ir turbūt mes to nebedarysime.“

Susisiekus su Jonavos sporto arenos administracija, pastaroji atsisakė išdėstyti savo pasirinkimo motyvus.

„Nenorime aiškinti savo pozicijos. Turime svarbesnių darbų, todėl šito klausimo nekomentuosime“, – teigė Jonavos arenos atstovai.

LTF inf.