Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jonavietėms – pavasariu ir muzika alsuojanti šventė

Pirmadienis, 11 March 2019 12:27 Parašė 

Atsidavimas savo idėjai, svajonei, tikslui – šiais raktiniais žodžiais galima apibūdinti praėjusį penktadienį Kultūros centro Didžiojoje salėje pagerbtas ryškiausias, veikliausias, maloniai stebinančias savo darbais rajono moteris.

Ketvirtą kartą vykę „Metų jonavietės rinkimai“ ir šiemet išjudino miestiečius. Pro jų akis nepraslydo ne tik pasiekimai, bet ir nuoširdi konkurso dalyvių kasdienė veikla ir pagalba, moralinė parama visiems, kuriems jos reikia. 

Pretendentės sulaukė nemažai atsiliepimų, susižavėjimo ir padėkos žodžių. Tai svarbu ne tik projekte dalyvaujančioms veiklioms, talentingoms moterims, bet ir visiems gyventojams, nes tai proga sužinoti daugiau apie žmones, gyvenančius šalia mūsų, pasidžiaugti jų pasiekimais ir gerais darbais. 

Šiemet buvo renkamos kandidatės trims nominacijoms: „Metų jonavietė – gerumo švyturys“, „Metų jonavietė – profesijos pavyzdys“, „Metų jonavietė – miesto vardo garsintoja“.
Kandidates siūlė patys jonaviečiai, o išrinktos moterys, surinkusios daugiausiai balsų.

„Metų jonavietės – gerumo švyturio“ nominacija skiriama moteriai, kurios geri darbai, labdaringa veikla ar nesavanaudiškas rūpinimasis artimu padeda kurti brandesnę visuomenę. Šiais metais už nuoširdų rūpinimąsi bešeimininkiais gyvūnais, akcijų organizavimą ir švietėjišką veiklą ši nominacija įteikta Ilonai Kolitaitei. Jonavietė jau ne vienerius metus globoja niekam nereikalingus, į gatvę išmestus beglobius gyvūnus, suranda jiems šiltus ir jaukius namus, gerus šeimininkus.

„Metų jonavietės – profesijos pavyzdžio“ nominacija teikiama profesinėje srityje išskirtinių laimėjimų pasiekusiai ir kitiems pavyzdžiu esančiai moteriai. Rajono gyventojų sprendimu padėka atiteko psichologei, rajono Socialinių paslaugų centro vadovei Valentinai Demidenko. Žingeidi, dalykiška, empatiška – taip nominantę apibūdina ją pažįstantys žmonės.

„Metų jonavietės – miesto vardo garsintojos“ nominacija už Jonavos vardo garsinimą Lietuvoje ir ne tik buvo įteikta moterų futbolo trenerei Eglei Kazlauskienei. Stebėtina, kad per 12 m. ši moteris pasiekė tiek daug. Trenerės Eglės išugdytos sportininkės kasmet papildo Lietuvos rinktinę įvairaus amžiaus grupėse, o 2018 m. jos treniruojama moterų komanda laimėjo Lietuvos moterų I lygos aukso medalius. Futbolas – tai jos pašaukimas.

Visoms nominantėms įteiktos gėlės ir specialios statulėlės.

Po nominacijų teikimo ceremonijos scenoje karaliavo muzikos grandai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, jiems akompanavo pučiamųjų sekstetas „Brass Bravo“. Dailiosios lyties atstovių laukė nuostabi kelionė į praeitį, pažintis su Antano Šabaniausko ir Danielio Dolskio kūriniais, susitikimas su muzika, kuri ir šiandieną yra tokia artima kiekvienai moteriai.

Vakaro pabaigoje visoms jo dalyvėms buvo įteiktas baltos rožės žiedas, o norinčios galėjo nusifotografuoti prie šventinės renginio vinjetės.

Meilutė VENCKIENĖ