Spausdinti šį puslapį

Narkotikų prekeiviai, vagišiai ir žolės degintojai

Antradienis, 05 March 2019 10:48 Parašė 

Sulaikyti trys asmenys, įtariami narkotinių medžiagų platinimu

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, turėdami informacijos apie asmenis, kurie galimai nelegaliai disponavo ir platino narkotines medžiagas Jonavoje, sulaikė tris miesto gyventojus. Įtariamųjų gyvenamose vietose atlikus kratas, buvo rasta ir paimta narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Dviem sulaikytiems asmenims paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas 2 mėn., dar vienam asmeniui paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numato atsakomybę – laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 m.

Policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją, taip pat ragina visuomet apie pastebėtus bet kokius galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant pranešti policijos pareigūnams bendruoju pagalbos telefonu 112.

Eismo įvykį sukėlė girtas vairuotojas

Kovo 1-ąją, 19 val. 36 min., Jonavoje, Prezidento g., vyras (gim. 1982 m.), vairuodamas automobilį „Chrysler“, kliudė moters (gim. 1978 m.) vairuojamą automobilį „VW Passat“. „Chrysler“ automobilio vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,96 prom.

Vagišiai nusitaikė į avis, kavą ir alkoholinius gėrimus

Kovo 3 d., apie 14 val., iš sodybos Aklių k. (Žeimių sen.) pavogtas elektrinis įrankis, o iš avių aptvaro dingo dvi avys. Padaryta 300 eurų žala.

Kovo 3 d., apie 20 val., Rukloje, Rupeikio g., iš buto dingo keletas kavos pakuočių, alkoholiniai gėrimai, drabužiai ir DVD grotuvas. Padaryta žala tikslinama.

Degini žolę – rizikuoji ne tik gauti baudą, bet ir keli pavojų gyvybei

Kiekvieną pavasarį, pradžiūvus žemei, padaugėja skambučių bendruoju pagalbos telefonu 112 – ugniagesiai gelbėtojai kviečiami gesinti padegtos pernykštės žolės. Gaisrai atviruose plotuose neretai gali persimesti į sodybas, miškus, dažnai iškyla grėsmė žūti ne tik žvėrims, bet ir žmonėms.

Kovos 2 d., 17 val. 10 min., ugniagesiai skubėjo į Ruklos k. Čia išdegė apie 50 a sausos žolės. Kovo 3 d., 13 val. 8 min., gautas pranešimas, kad Sodų g., prie Varnutės upelio, ant kalno, dega žolė. Užgesinta žolė, degusi 3 a plote.