Paskelbtas Futbolas

Lietuvos moterų futsalo čempionato finalas vyks Jonavoje

Antradienis, 05 March 2019 10:39 Parašė 

Kovo 10 dieną Jonavos sporto arenoje bus vainikuotas moterų salės futbolo sezonas. Dėl Lietuvos čempionių titulo kovos Panevėžio FA-FK „Panevėžio“ ir Vilniaus MFA „Žalgiris“ komandos, taip pat vyks rungtynės dėl bronzos medalių.

Renginio pradžia – 12 valanda. Dėl bronzos medalių susikaus komandos, laimėjusios Rytų ir Vakarų regiono grupes, tačiau suklupusios pusfinalyje – Vilniaus FM ir „SC-Ukmergė“. Čempionato finalas startuos 14 valandą.

„Žalgiris“ mėgins apginti nugalėtojų titulą, kurį iškovojo pernai būtent šioje arenoje. Panevėžietės 2016 metais tapo salės futbolo pirmenybių vicečempionėmis, tad turi istorinį šansą pagerinti savo rezultatą.

Sostinės atstovės šiemet savo žygį pradėjo Rytų regiono grupėje, kurioje užėmė 2 vietą. Ketvirtfinalyje vilnietės rezultatu 1:0 išplėšė pergalę prieš „Bangą“, o pusfinalyje po baudinių serijos 3:1 (1:1) nugalėjo ukmergiškes. Daugiausiai „Žalgirio“ komandos įvarčių yra pelniusi Viktorija Čiapaitė – 6.

FA „Panevėžio“-FK „Panevėžio“ komanda taip pat startavo Rytų regione ir joje užėmė 3 vietą. Ketvirtfinalyje aukštaitės net 6:1 pranoko jonavietes, o į finalą žengė po pergalės 3:0 prieš Vilniaus FM. Puolimo lyderė Karilė Liužinaitė pelnė 13 įvarčių ir čempionato „snaiperių“ įskaitoje nusileidžia 19 įvarčių įmušusiai kaunietei Gabijai Valiukevičiūtei.

Vilnietės ir panevėžietės šiemet buvo susitikusios 3-iojo turo rungtynėse Utenoje ir jų akistata pasibaigė be įvarčių 0:0.

„Šiame čempionate labiausiai įsiminė niekam netikėtos dvi pergalės prieš „Jonavą“ ir Vilniaus FM, po šitų rungtynių pajutom, kokios stiprios galim būti ir ką sugebam. Komandos nuotaikos labai geros, laukiam ir labai ruošiamės finalui. Manau, „Žalgirio“ stipriosios pusės – tai kad jos daugiau patyrusios, jos yra vyresnės, bet visur kitur mes esam lygios komandos“, – įvertino panevėžiečių kapitonė Marija Galkina.

„Iki finalo lieka vis mažiau laiko ir laukiame jo su nekantrumu, niekas negali nuspėti kaip ši dvikova pasibaigs. „Žalgirio“ komandoje atmosfera tikrai gera, visų nuotaikos pozityvios ir merginos nusiteikusios kovingai. Varžovių komanda turi daug žaidėjų, kurios muša įvarčius kiekvienose rungtynėse, taip pat galėčiau išskirti gerą jų vartininkę. Jų komanda žaidžia disciplinuotai, tiek gynyboje, tiek išeinant į greitas atakas. Ir pusfinalyje parodė, jog dar turi ir charakterį.

Visas šių metų salės futbolo sezonas yra intriguojantis, buvo daug momentų buvo, kurie įsiminė. Labiausiai tai, jog iki pat rungtynių galo rezultatai labai permainingi ir buvo išlaikoma įtampa. Tikimės, jog kovo 10 dieną sėkmė nuo mūsų nenusisuks, o pačios esame pasiryžusios atiduoti visas jėgas.“, – viliasi žalgirietė Viktorija Čiapaitė.

Robertas Každanas