Paskelbtas Gaisrai

Ugnis pavojinga, jei elgiamės neatsakingai

Antradienis, 26 February 2019 12:06 Parašė 

Praėjusią savaitę  kilo trys gaisrai. Vasario 21-ąją, 1 val. 33 min., gautas pranešimas, kad Jonavos r., Upninkų sen., Dubių k., sodininkų bendrijoje ,,Šventoji“, dega garažas.  Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, metalinis garažas degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė garažo viduje buvę namų apyvokos daiktai, garažas apdegė iš vidaus. Gaisro priežastis – elektros įrangos eksploatavimo taisyklių pažeidimai. Gaisras kilo, nes akumuliatorius buvo paliktas krautis per naktį, o taip krautis galima tik tokiu atveju, jeigu kroviklis tvarkingas ir turi automatinę įkrovimo režimų valdymo funkciją. Jei naudosite netvarkingą ar krovimo režimų neturintį kroviklį, nesustabdžius pilnai įkrauto akumuliatoriaus įkrovimo, jis pradės smarkiai kaisti.

Vasario 22 d., 17 val. 48 min., gautas pranešimas, kad gyvenamajame name Žeimių k. kamine dega suodžiai. Atvykę ugniagesiai pabudėjo, kol kamine išdegė suodžiai. Gaisro priežastis – kietojo kuro krosnies eksploatavimo taisyklių pažeidimai. Gaisras kilo, nes iš dūmtraukio prieš šildymo sezoną (o jo metu ne rečiau kaip kartą per tris mėn.) nebuvo išvalyti suodžiai.

Vasario 24 d. ugniagesiai skubėjo į Ruklą. Buvo gautas pranešimas, kad Laumės g. dega miškelis. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms degusias šiukšles 4 kv. m plote jau buvo užgesinę patys gyventojai. Gaisro priežastis – šiukšlių degintojų neatsargus elgesys.

Artūras ALDONIS

Jonavos PGT vyriausiasis specialistas