Spausdinti šį puslapį

Savaitgalį keliuose užfiksuota nemažai pažeidimų

Antradienis, 26 February 2019 12:03 Parašė 

Visą savaitgalį, vasario 23–24 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė policines priemones, kurių metu pagrindinis pareigūnų dėmesys buvo skiriamas neblaivų vairuotojų daromiems kelių eismo taisyklių pažeidimams nustatyti bei juos užkardyti. Vykdytų priemonių metu buvo patikrinta 950 transporto priemonių, blaivumas tikrintas daugiau nei 900 vairuotojų.

Kauno, Kaišiadorių, Kėdainių ir Jonavos rajonuose pareigūnai nustatė 27 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 9 vairuotojams surašyti administracinių nusižengimų protokolai dėl to, kad nesegėjo saugos diržo. Dar 2 vairuotojai vairavo transporto priemones, nors neturėjo teisių vairuoti, vienas vairuotojas užfiksuotas besinaudojantis mobiliuoju telefonu be laisvų rankų įrangos. Užfiksuotas ir vienas pavojingas bei chuliganiškas vairavimas.

Vykdytos priemonės metu pareigūnai nustatė du neblaivius automobilių vairuotojus. Abiem vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, alkoholio matuokliu nustatytas 1,49 prom. ir 0,44 prom. girtumas. Neblaiviems vairuotojams pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą gresia ne tik bauda iki 450 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki vienerių metų ir 6 mėn. Patikrinimui buvo sustabdytas dviratininkas, kuriam alkoholio matuokliu nustatytas lengvas, 1,3 prom. girtumas. Priemonės metu taip pat nustatyti dar 3 automobilių vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, tačiau alkoholio norma neviršijo leistinos normos.

Pareigūnai taip pat užfiksavo du pėsčiuosius, kurie rizikuodami savo ir kitų eismo dalyvių saugumu, kirto važiuojamąją kelio dalį tam neskirtoje vietoje, nors netoliese buvo pėsčiųjų perėja. Be to, nustatyti dar 2 asmenys, važiavę dviračiais, tačiau nedėvėję šviesą atspindinčių liemenių, fiksuoti ir kiti kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Pareigūnai prašo pagalbos

Vasario 21 d., apie 18 val. 45 min., nenustatytas vairuotojas, vairuodamas nenustatytą transporto priemonę, kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, 28 km 200 m, prasilenkdamas kliudė automobilio „Volkswagen Caddy“ kairiąją pusę.

Pareigūnai prašo atsiliepti įvykį mačiusius ir naudingos informacijos turinčius liudininkus. Kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiąją postinę Kristiną Tarutienę (223 kab., Klaipėdos g. 4, Jonava), tel. (8 700) 63 378 arba informaciją suteikti el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

Siautė smurtautojai

Vasario 23 d., apie 10 val. 30 min., Jonavoje, Parko g., vyras (gim. 1987 m., nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,51 prom.) smurtavo prieš savo motiną (gim. 1960 m.). Vyras sulaikytas.

Vasario 24 d., apie 16 val., pareigūnai skubėjo malšinti šeiminio konflikto į Kurmagalos k. (Kulvos sen.). Čia prieš girtą sugyventinę (gim. 1974 m., moteriai nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,32 prom.) smurtavo taip pat įkaušęs vyras (gim. 1969 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,61 prom.).

Vasario 24-ąją, apie 21 val. 40 min., Jonavoje, J. Ralio g., vyras (gim. 1984 m., jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,17 prom.) smurtavo prieš sugyventinę (gim. 1987 m.). Smurtautojas taip pat buvo sulaikytas.

Vagišiai, matyt, ruošiasi artėjančiam pavasariui

Vasario 22 d., apie 17 val. 40 min., gautas pranešimas, kad Jonavoje, Žaliojoje g., pastebėta, jog iš buto dingo grynieji pinigai, taip pat alkoholiniai gėrimai. Padaryta žala tikslinama.

Vasario 23 d., apie 16 val., Jonavoje, iš namo Kosmonautų g. rūsio sandėliuko pavogtas dviratis, dvi dėžės įrankių, palapinė, miegmaišis. Padaryta žala tikslinama.

Policijos inf.