Paskelbtas Sportas

Baltijos MMA čempionato prizines vietas dalinosi ir SK „Faiteris“ kovotojai

Pirmadienis, 25 February 2019 08:36 Parašė 

Jonavoje praūžė atviras Baltijos MMA (mišrus kovos menai) čempionatas. Į sporto areną susirinko apie 160 dalyvių. Varžybų organizatoriai sulaukė ir svečių iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos. Smagu, kad jau tampa tradicija susirinkti vasario mėnesį Jonavoje ir išsiaiškinti Baltijos MMA čempionus.
Čempionatas praėjo labai sėkmingai, dauguma treneriu buvo priėję prie organizatorių ir dėkojo už aukšto lygio suorganizuotą čempionatą. Sporto klubo „Faiteris“ prezidentas ir varžybų organizatorius Arnoldas Lukošiūnas džiaugiasi, kad net patys sportininkai praeidami dėkojo už puiku renginį. Savo ruožtu, Arnoldas nori padėkoti tiems, be kurių šis renginys nebūtų įvykęs.

„Didelis dėkui Jonavos rajono merui Eugenijui Sabučiui, Jonavos miesto savivaldybei, Jonavos kūno kultūros ir sporto centrui, Lietuvos mišrių kovų federacijai LMMAF ir prezidentui Mindaugui Smirnovui, teisėjams už objektyvų, teisingą teisėjavimą. Tuo pačiu dėkojame sportininkams ir jų treneriams už dalyvavimą ir aukšto lygio sportininkų paruošimą, - po varžybų kalbėjo A. Lukošiūnas.

Sporto klubo „Faiteris“ vadovas ir treneris Arnoldas Lukošiūnas džiaugiasi ir  ,,Faiteris'' klubo atletų pasirodymais. Visi kas dalyvavo, iškovojo medalius.

Pirmas vietas iškovojo:

Vėl įspūdingai pasirodė Laurynas Makaveckas, dar gruodžio mėnesį Lietuvos čempionate visus savo varžovus nušlavęs ir tapęs čempionu, šiame Baltijos čempionate pakartojo tą patį. Finale Laurynui užteko tik vieno raundo, kad įrodytu savo pranašumą. Laurynas tapo atviro Baltijos MMA čempionu.

Marius Galinis taip pat tapo nugalėtoju, tačiau tik penktadienio vakare buvo įkalbėtas sudalyvauti ir štai, pirmoji vieta, puikus rezultatas.

Dėl čempionė vardo sunkiai teko pakovoti Gretai Vitkutei. Atidavė daug jėgų, ypač intriguojančioje finalinėje kovoje su kita sporto klubas „Faiteris“ kovotoja Monika Orlavičiūte. Merginos savo kovomis pritraukė visos arenos žiūrovų dėmesį. Pirma raundą laimėjusi Monika, po poilsio ėjo į narvą turėdama dar daug jėgų. Greta po pirmo raundo buvo visai išsekusi ir į narvą įžengė iš paskutiniųjų. Prasidėjus kovai, Monika pajutusi, kad stovėsenoje geriau sekasi, laikėsi taktikos ir stengėsi vesti kova smūgine techniką. Tuo  tarpu Gretai  reikėjo nusitempti Moniką į parterį ir ten bandyti jėgas. Po kelių nevykusių bandymų, Gretai pavyko pervesti kovą į parterį, bet pozicija geresnė buvo pas Moniką. Jau atrodė, kad Monika neišleis galimybės tapti čempione, bet kaip ir dažnai pasitaiko sporte, Monikai sekundėlei praradus budrumą, Greta sugebėjo pagauti Moniką per kaklą, užsiimti palankia poziciją ir skausmingu veiksmu išplėšti pergalę.

Labai apmaudus pralaimėjimas Monikai, ir fantastiška Gretos pergalė. Klubo vadovas ir treneris Arnoldas Lukošiūnas giria abi merginas. Jos abi panašaus lygio sportininkės, viena kitai padės greičiau tobulėti, sveika konkurencija visada naudinga. Monika sparčiai auga ir tobulėja, per vienus metus padarė dideli šuoli, charakteris žavi, viska vertina ramiai ir šaltai visą laiką susikaupusi, rimtai treniruojasi. Jeigu nesustos, tai tokiais tempais toli nueis.

Be šių sporto klubo „Faiteris“ sportininkų, ant prizininkų pakylos kilo ir dar ne vienas atletas. Antrąsias vietas savo grupėse iškovojo jau minėtoji M. Orlavičiūtė, taip pat Robertas Keršys, Nojus Rimdeika, Mantas Rimeika. Trečiąją vietą varžybose pasiekė Mindaugas Motiekaitis.
SK „Faiteris“ prezidentas A. Lukošiūnas už gerą darbą taip pat dėkoja klubo treneriams Tomui Svirskiui, Matui Vaicekauskui, Rokui Karobliui.

Alio Jonava inf.