Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jonavos stalo tenisininkas medalius skaičiavo sostinėje

Pirmadienis, 25 February 2019 08:35 Parašė 

Vilniuje vykęs Lietuvos jaunimo U21 (1998 metų gimimo ir jaunesni) stalo teniso čempionatas Jonavai buvo sėkmingas, nes buvo atvežti keli medaliai. Čempionate vyko ne tik vienetų, bet ir dvejetų bei mišrių dvejetų kovo. Juose dalyvavo tiek patys žaidėjai, kurie turėjo galimybę laimėti ir visus tris kartus.

Būtent tiek apdovanojimų į mūsų miestą atvežė Jonavos stalo teniso klubo žaidėjas Rimas Lesiv. Aišku, iki maksimumo trūko visiškai nedaug, bet ir šie pasiekimai yra puikūs. Vienetų kovose dalyvavo geriausi 16 vaikinų ir 16 merginų. Sauliaus Bureikos treniruojamas R Lesiv pademonstravo puikią sportinę formą ir varžovus įveikė be didesnio pasipriešinimo. Aštuntfinalyje jonavietis 4:0 įveikė sostinės atstovą Igną Šišanovą, ketvirtfinalyje 4:1 – Osvaldą Juodelį iš Utenos, o pusfinalyje tokiu pat rezultatu 4:1 nepaliko šansų klaipėdiečiui Vakariui Mečioniui, kuris pastaruoju metu atstovauja Vilnių.

Būtent gabūs stalo tenisininkai iš įvairiausių rajonų savo meistriškumą tobulina Lietuvos olimpiniame sporto centre. Kaišiadoriškis Benediktas Vaitkevičius yra šio centro auklėtinis, kuris visiškai neseniai yra atstovavęs ir Jonavą. Šis jaunasis stalo tenisininkas finale susitiko su jonaviečiu R. Lesiv, kuris laimėjo susitikimą 4:0 ir tapo vienetų nugalėtoju.

Vaikinų dvejetų varžybose vėl aukštų vietų užsimojo pasiekti R. Lesiv, kuris dvejete su vilniečiu Agniumi Kačerausku pirmoje dvikovoje 3:0 įveikė Martyno Glodenio bei Renaldo Paškevičiaus duetą. Pusfinalyje R. Lesiv/A. Kačerausko duetas nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo iš SM „Tauras“ dvejeto Luko Rimkaus ir V. Mečiono. Finale laukė vilniečių Adomo Zabelevičiaus ir B. Vaitkevičiaus dvejetas. R. Lesiv/A. Kačerauskas duetas įveikė varžovus rezultatu 3:1 bei tapo nugalėtojais. Tai buvo antroji R Lesiv pergalė čempionate. Jo dar laukė susitikimai mišriuose dvejetuose.

R. Lesiv kartu su vilniete Kornelija Ščiglaite sėkmingai pradėjo ir mišrių dvejetų kovas. Pakeliui link pusfinalio, šis dvejetas 3:0 įveikė mažeikiškio Irmanto Daukanto ir šiauliškės Godos Dovydaitytės dvejetą. Visgi, pusfinalyje 1:3 teko pripažinti vilniečių A. Zabelevičiaus ir Gerdos Šišanovaitės pranašumą. Ši vienintelė nesėkmė R. Lesiv/K.Ščiglaitės dvejetui garantavo trečiąją vietą.

Tai buvo trečiąsias Rimo Lesiv apdovanojimas šiame jaunimo čempionate. Kovo 1-3 dienomis jonaviečio lauks Vilniuje vyksiantis Lietuvos stalo teniso čempionatas, į kurį susirinks geriausi 32 vyrai ir moterys.  

Alio Jonava inf.