Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

„Aušrinė-KKSC“ pateko į pusfinalį

Pirmadienis, 25 February 2019 08:34 Parašė 

Lietuvos moterų tinklinio čempionate prasidėjo atkrintamosios varžybos. Visos aštuonios pirmenybėse dalyvaujančios komandos savo kelią link medalių pradėjo ketvirtfinalių susitikimais. Komandos dėl patekimo  pusfinalius rungtyniavo iki dviejų pergalių. Ne tik visose keturiose porose trečiųjų rungtynių neprireikė, bet pralaimėjusios komandos neįstengė netgi laimėti bent vieno seto.

Reguliariajame sezono Raimondo Strelkauskaitės treniruojamos Jonavos „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės susitiko su Kauno LSU „Dextera“ klubu. Pirmosios rungtynės vyko Kaune ir nuo pirmųjų minučių užvirė kova.  Tik baigiantis šiam setui išryškėjo jonaviečių pranašumas.

Antrajame sete aikštelės šeimininkės visiškai neberado galimybių sustabdyti įsibėgėjusių „Aušrinė-KKSC“ tinklininkių. Aišku, studentės  trečiajame sete net neketino kapituliuoti ir siekė bent dar vienam setui atitolinti rungtynių pabaigą. Įsibėgėjus šiam setui, LSU „Dextera“ jau netgi pirmavo 12:9, bet tai buvo laikina. Jonavos žaidėjos vėl susigrąžino puikų ir užtikrintą žaidimą besiginant ir jų taškai puolime artino prie galutinės pergalės. Jonavos ekipa šventė pergalę rezultatu 3:0 (25:20, 25:7, 25:17). Šiose rungtynėse puikiai sužaidė Dastina Železniakaitė, pelniusi 13 taškų. Tradiciškai prie pergalės solidžiai prisidėjo sesės: Gerda Grudzinskaitė pelnė 12, o Rugilė Grudzinskaitė – 11 taškų.

Džiaugtis galutine tarpusavio pergale buvo per anksti, nes dar laukė antroji dvikova Jonavoje. Pastaruoju metu Jonavos komandai dėl trumpo atsarginių suolo nėra lengva rungtyniauti, bet šiame atkrintamųjų etape varžovės dar nebuvo tokios galingos. Antroji dvikova vėl baigėsi tokiu pat rezultatu 3:0 (25:14, 25:12, 25:18). Jonavos komandą į antrąją pergalę vėl tradiciškai vedė Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės, pelniusios atitinkamai 15 ir 13 taškų. 10 taškų prie pergalė pridėjo Vaiva Valionytė.

„Aušrinė-KKSC“ komanda Lietuvos čempionate jau užsitikrino vietą pusfinalyje, kuriame iki dviejų pergalių susitiks su Alytaus „Prekyba-Parama“ ekipa, kuri abejose savo rungtynėse vienodais rezultatais 3:0 įveikė TK „Kaunas“ – SM „Startas“ ekipą. Į pusfinalius taip pat pateko TK „Kaunas“-VDU klubas, kuris „sausais“ rezultatais 3:0 įveikė Gargždų Sporto centro komandą  bei Vilniaus Universitetas, taip pat du kartus  po 3:0 laimėjo prieš Vilniaus SM „Tauras“-VTC komandą. Į pusfinalį pateko visos pirmąsias keturias vietas užėmusios ekipos.

Visgi, įdomus faktas, kad tolesnėje varžybų vykdymo sistemoje vėl kitaip nei kitose komandinių sporto šakų atkrintamosiose. Pirmą vietą užėmusi komanda pusfinalyje turėtų žaisti su ketvirtąją poziciją užėmusia komanda, o antroji – su trečiąja. Tinklinio čempionate bus kitaip. Pirmą vietą užėmusi komanda žais su trečiosios pozicijos ekipa, o antrosios vietos ekipa – su ketvirtosios vietos komanda.

Šie pusfinaliniai susitikimai vyks tik kovo pabaigoje, nes trijų Lietuvos komandų („Aušrinė-KKSC“, TK „Kauna“-VDU, „Prekyba-Parama“) laukia dvikovos Baltijos lygoje.

Alio Jonava inf.