Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Išorų kaimo bendruomenė: „Darom? darom!“

Trečiadienis, 20 February 2019 16:16 Parašė 

– Mūsų valstybė skaičiuoja naują šimtmetį! Jos gimtadienį ir vėl švęskime visi drauge, kad Vasario 16-oji atsilieptų kiekvieno tautiečio širdyje, kad vėl plačiai skambėtų, aidėtų ir džiugintų, o mums brangios spalvos – geltona, žalia ir raudona – nuvilnytų iš Lietuvos per visą pasaulį“, – prieš didžiąją šventę kvietė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Į šį kvietimą atsiliepė visuomeninė organizacija „Išorų kaimo bendruomenė“ (pirmininkas Juozas Klimkevičius). Po šventės Prezidentūros tinklalapyje atsirado toks išoriečių įrašas: „Mūsų idėja – linksmai bei išradingai atšvęsti Vasario 16-ąją – Lietuvos gimtadienį!!! Lietuvos Respublikos vėliavos spalvomis papuoštų automobilių kolona, linksmas ir galvas verčiantis pasukti protmūšis Užusalių kultūros centre, koncertiniai intarpai – taip švenčia Jonavos rajono Užusalių seniūnijos žmonės! Gimtadienio proga iškeptas 101 keksiukas! Mūsų idėjos tikslas – įprasminti tokias Lietuvai reikšmingas datas ir parodyti bendruomenei, kad ir per svarbiausias valstybines šventes mes galime ir turime būti vieningi, išradingi bei puikios nuotaikos! Ši iniciatyva apjungė daugybę išradingų ir entuziastingų žmonių, kurie nori kurti geresnį rytojų mūsų bendruomenėje! Susidarėme nuomonę, kad švęsti tokias šventes nėra reikalingas didžiulis biudžetas, reikia įdėti tik truputį pastangų bei širdies... Kadangi mūsų filmukas užima daug daugiau nei leidžiama įkelti, įkeliame nuorodą“.

Apie šią šventę, kaip gimė idėja, kas padėjo ją įgyvendinti, paprašiau papasakoti aktyvios bendruomenės narės Daivos Marazienės: „Linksmai ir išradingai paminėti Vasario 16-ąją pirmoji pasiūlė vaikų žaidimų parko „Draugų šilelis“ savininkė Rosita Mikalauskienė. Kilo idėja organizuoti protmūšį „Su Gimtadieniu, Lietuva!“ Kadangi kol kas neturime savo erdvės, kreipėmės į Užusalių kultūros centro renginių organizatorę Lauritą Puškovą. Prie mūsų prisijungė Žydrūnė Medvedevienė, Audronė Kvedaravičienė ir penkiese sudėliojome šventės scenarijų.

Kadangi iš Išorų kaimo reikėjo vykti į Užusalius, sugalvojome organizuoti trispalviais balionais papuoštų automobilių koloną. Paskaičiavome, kad 180 balionų turėtų pakakti 30-čiai automobilių, bet... pritrūkome: automobilių suvažiavo beveik dvigubai daugiau!

Atvažiavusią koloną smuiko garsais pasitiko Užusalių kultūros centro meno vadovas Romualdas Petkevičius, protmūšio pertraukų metu koncertavo kolektyvas „Šešuva“, Užusalių pagrindinės mokyklos moksleiviai, buvusios mokinės – Ingrida Gudauskaitė ir Viktorija Molotkova. Akį traukė Išorų bendruomenės narių iškeptas ir Audronės išpuoštas trispalvėmis vėliavėlėmis 101 keksiukas, virtęs įspūdingu tortu.                     

Šventėje šurmuliavo per šimtas žmonių: tėvai su vaikais, garbaus amžiaus senjorai, žodžiu, susirinko pilna salė, net kėdžių atsisėsti pritrūko!“

Pasiklausiusi Daivos pasakojimo, „įlindau“ į feisbuką pažiūrėti, kaip buvo puošiami automobiliai (o vaikams kiek džiaugsmo!), į įspūdingą mašinų koloną, pajusti įamžintą šventinį šurmulį. Vos vienerius gyvavimo metus mininti bendruomenė savo jėgomis (prisidėjo kas kuo galėjo) ir išleidusi šventei vos 30 eurų, sugebėjo sukurti nepamirštamą renginį. Kur slypi jos unikalumas?

– Vienybėje, – šypsosi Daiva Marazienė. – Darom? Darom!!!

Moteris džiaugiasi, kad šventėse dalyvauja visi išoriečiai, atvažiuoja Lietuvos disko metikas, pasaulio ir Europos čempionas Andrius Gudžius, čia gyvenančio sveikatos ministro Aurelijaus Verygos šeima, kiti aktyvūs gyventojai – Lauryna Kriščiūnė, Ala ir Leonardas Kontromavičiai, Vijolė Šadauskienė, Ina Aleksandravičiūtė, Rolandas Skuja, bendruomenės pareigūnės Larisa Paklina ir Saulė Dirsienė...  

O kol bendruomenė neturi patalpų, į savo namus maloniai kviečia Rosita Mikalauskienė. Beje, šiuo mokyklinukų atostogų metu čia veikia vaikų stovykla, o išoriečiai mielai renkasi pasportuoti (vyksta funkcinės treniruotės).

Dabar Išorų bendruomenė intensyviai rengiasi vyti žiemą iš kiemo – Užgavėnių šventei, ateityje – dar daugiau įspūdingų renginių.

Pabendravusi su aktyviais ir entuziastingais bendruomenės nariais, susidariau įspūdį: patikėkit, Išorų kaimo bendruomenė mus maloniai nustebins dar ne kartą!

Monika KRISTINAITYTĖ