Paskelbtas Sportas

Mažojo futbolo finale – Jonavos futbolininkių triumfas

Antradienis, 15 March 2016 18:07 Parašė 

Ukmergėje ir Šventupėje (Ukmergės r.) įvyko Lietuvos merginų (jaunių), gimusių 1999 metais ir jaunesnių, mažojo futbolo finalinės varžybos. Į finalinį etapą pateko šešios komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos į dvi grupes.

Šventupėje varžėsi Ukmergės SC, Tauragės SM ir Alytaus SRC. Pirmą vietą grupėje iškovojo Alytaus SRC komanda, kuri 4:1 nugalėjo Ukmergės SC ir lygiosiomis 3:3 sužaidė su Tauragės SM. Antrą vietą užėmė Ukmergės SC, minimaliu rezultatu 1:0 įveikusi Tauragės SM.

Ukmergėje susitiko Jonavos KKSC, Šiaulių FA-SG ir Nemenčinės „Rūta". Keturis taškus ir pirmą vietą grupėje iškovojo Jonavos KKSC. Jonavos merginos, vadovaujamos Eglės Kazlauskienės 5:0 įveikė bendraamžes iš Šiaulių ir 5:5 sužaidė su „Rūta". Antroje vietoje liko Šiaulių FA-SG komanda, kuri 4:1 nugalėjo „Rūtą".

Dėl 5 vietos susitiko Tauragės SM ir „Rūta". Pergalę rezultatu 4:3 šventė Tauragės SM. Trečią vietą iškovojo Ukmergės SC, 8:0 nugalėjusi Šiaulių FA-SG.

Finalinėje dvikovoje dėl pirmos vietos susitiko pogrupių nugalėtojos Alytaus SRC ir Jonavos KKSC. Jonavos merginos užtikrintai nugalėjo Alytaus SRC rezultatu 7:3 ir tapo pirmenybių nugalėtojomis.

Po varžybų buvo renkamos geriausios ir naudingiausios šių dalyvavusių komandų žaidėjos. Jonavos KKSC gretose geriausia pripažinta Agnė Medvedevaitė, o naudingiausia – Paulina Potapova.