Paskelbtas Sportas

Bronzinis Jonavos stalo tenisininko pasirodymas

Pirmadienis, 18 February 2019 08:48 Parašė 

Joniškyje vyko Lietuvos stalo teniso jaunučių (2004 metų gimimo ir jaunesni) čempionatas. Jame dalyvavo 32 berniukai ir 32 mergaitės. Vyko asmeninių, mergaičių, berniukų ir mišrių dvejetų rungčių kovos.

Čempionate dėl prizinių vietų kovojo Jonavos kūno kultūros ir sporto centro stalo teniso skyriaus jaunieji sportininkai. Visgi, Sauliaus Bureikos ir Igorio Gatijatulino auklėtiniai sužaidė gan skirtingai, tačiau jonaviečiai namo grįžo su vienu apdovanojimu.

Nepasiekė S. Bureikos treniruojamai Laurai Korsakovaitei. Mergina varžybų pradžioje patyrė nesėkmę, o vėliau su varžovėmis dalinosi ir pergalėmis ir nesėkmėmis. Tačiau galutinėje įskaitoje buvo 18-a.

Tuo tarpu I. Gatijatulino auklėtiniui A. Palaimai pradžioje nepasisekė burtai. Kaip bebūtų keista, tačiau nebuvo atsižvelgiama į tai, kad tarpusavyje gali susitikti to paties miesto žaidėjai. Taip atsitiko abiems jonaviečiams. Be A. Palaimos dar rungtyniavo kitas I. Gatijatulino treniruojamas Nedas Čarnevičius. Būtent šis jaunasis stalo tenisininkas įveikė komandos draugą (3:0) ir žengė į tolimesnes varžybas dėl aukštesnių pozicijų. Kai teigė treneris I. Gatijatulinas, antrajame etape N. Čarnevičiui teko susitikti su dar vienu jo auklėtiniu, buvusiu jonaviečiu, o dabar atstovaujančiu Klaipėdą, Romualdu Butkevičiumi.

Jonavos sportininkas ir šiame susitikime neturėjo didesnių problemų (3:0) bei žingsniavo tolyn. Pakeliui jau link pusfinalių, N. Čarnevičius jau turėjo žymiai atkaklesnį susitikimą. Po permainingos kovos 3:2 palaužė kaunietį Aleksandrą Chmelevskį ir užsitikrino vietą pusfinalyje.

Šiame varžybų etape turėjo pranašumą ir solidžią persvarą prieš Nojų Augustinavičių iš Alytaus, bet jos taip ir nesugebėjo išsaugoti. Varžovui teko pralaimėti rezultatu 2:3 bei užleido vietą pusfinalyje.

Esant dviejų minusų varžybinei sistemai, N. Čarnevičiui teko dar pakovoti, kad patekti į kovas dėl medalių. Tam jo kelyje buvo praėjusių metų nugalėtojas, panevėžietis Gytis Knezius ir jonavietis po nesėkmės, sustygavo savo žaidimą ir laimėjęs 3:1, pateko į varžybas dėl trečiosios vietos. Jonavietį vėl suvedė su jau pirmuosiuose etapuose rungtyniavusiu A. Chmelevskiu. I. Gatijatulino auklėtinis nepraleido progos dar kartą jį įveikti ir pergalė rezultatu 3:1 jam garantavo bronzinį apdovanojimą.

GYTIS RAMANAUSKAS