Paskelbtas Futbolas

Lietuvos futsal A lygoje vyks atkrintamosios

Pirmadienis, 18 February 2019 08:39 Parašė 

Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFA) posėdyje buvo patvirtinta 2018-19 m. „Betsafe Futsal A lygos“ sezono atkrintamųjų varžybų datas, o asociacijos direktorius Remigijus Daugėla teigia, kad čempionato pabaiga nusimato būti labai intriguojanti.

Reguliarus Lietuvos salės futbolo aukščiausios lygos sezonas baigsis kovo 3-4 dienomis. Atkrintamosios varžybos prasidės pirmosiomis pusfinalio rungtynėmis kovo 9-10 dienomis ir tęsis iki kovo 30-31 d. vyksiančių finalų antrųjų rungtynių.

Atkrintamosiose varžybose atskirose  pusfinalių porose žais keturios aukščiausias vietas reguliariajame sezone užėmusios komandos. Pirmoje pusfinalio poroje rungtyniaus pirmąją ir ketvirtąją vietą užėmę klubai, o kitoje poroje susitiks antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos.

Pusfinaliai ir finalai yra sudaryti iš dviejų rungtynių, o poros nugalėtojais taps ta komanda, kuri bus surinkusi daugiau taškų.

Toks atkrintamųjų varžybų formatas buvo priimtas sezono pradžioje pačių klubų, kurie sutiko, jog lygos formatas būtų keičiamas. Šis formatas nėra naujai išrastas darinys – pavyzdžiui, jį naudoja viena stipriausių pasaulio futsal lygų Brazilijoje ir tai įneša intrigos ne tik atkrintamųjų varžybų metu, bet dar iki jų. Komandos dabar turi daug didesnę motyvaciją reguliariajame sezone finišuoti ne tik aukščiausiose pozicijose, bet ir trečioje-ketvirtoje vietose, kurios garantuotų vietas pusfinaliuose.

Nuo sausio 20 dienos Lietuvos „Betsafe Futsal A lygos“ bent vienos turo rungtynės jau tiesiogiai transliuojamos papildomai ir per Sport1 televiziją. Prieš rungtynes  rodoma speciali laida, skirta salės futbolui.

Pataruoju metu čempionate pirmąja keturias vietas užima Kauno „Vytis“, Gargždų „Gargždų taškas“, Jonavos „Vikingai“ ir Vilniaus FC „Turbotransfers“.  

Atkrintamųjų rungtynių (pusfinalių) tvarkaraštis:

Pirmosios rungtynės: Kovo 9-10 d.
Antrosios rungtynės: Kovo 16-17 d.

Atkrintamųjų rungtynių (finalas ir rungtynės dėl 3 vietos) tvarkaraštis:

Pirmosios rungtynės: Kovo 23-24 d.
Antrosios rungtynės: Kovo 30-31 d.

GYTIS RAMANAUSKAS