Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Startuoja projektas „Lyderių laikas 3“

Trečiadienis, 13 February 2019 12:02 Parašė 

Šis projektas – tai nacionalinė iniciatyva, siekianti tobulinti ugdymo įstaigų vadybos praktiką ir besimokančiųjų mokymosi kokybę, kad mokyklų (profesinio rengimo, bendrojo ir neformaliojo ugdymo), savivaldybių ir nacionalinio lygmens švietimo lyderiai būtų labiau pasirengę inicijuoti ir vykdyti kokybinius pokyčius savo organizacijose dėl mokinių mokymosi pažangos.

Šalies mastu jau įgyvendinti du projekto etapai. Pirmajame etape (2009–2011 m.) buvo kuriami švietimo lyderystės konceptualūs pagrindai, antrajame (2012–2015 m.) jie buvo išbandyti 15-oje savivaldybių. Trečiajame etape (2017–2020 m.) „Lyderių laikas 3“ (toliau – LL3) veiklos apima 45 savivaldybes, jų švietimo ir su švietimu susijusias bendruomenes.

2019–2020 m. startuoja trečiasis savivaldybių srautas, kuriam priklauso Šiaurės ir Rytų Lietuvos (Panevėžio miesto, Anykščių, Kupiškio, Molėtų, Utenos, Visagino, Zarasų, Švenčionių, Širvintų, Jonavos, Pasvalio, Pakruojo, Joniškio, Raseinių, Radviliškio) savivaldybės.

Pagrindinė savivaldybės veikla projekte – pokyčio projekto parengimas ir įgyvendinimas, t. y. kiekviena projekte dalyvaujanti savivaldybė, gaudama visokeriopą profesinę pagalbą, parengia ir įgyvendina į besimokančiųjų mokymosi sėkmę orientuotą integralų projektą, apimantį vadybinių procesų pokyčius savivaldybėje ir jos teritorijoje esančiose švietimo įstaigose.

2019 m. sausio 16 d. Jonavos rajono savivaldybės administracijoje lankėsi nacionalinio projekto vadovė, LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo aprūpinimo centro direktoriaus pavaduotoja Rasa Šnipienė ir projekto Jonavos savivaldybės kuratorė Renata Pavlavičienė. Jos susitiko su Savivaldybės administracijos ir rajono švietimo įstaigų atstovais, aptarė būsimas projekto veiklas. Taigi projekto vykdymas Jonavos rajono savivaldybėje pradedamas.

Numatoma LL3 nauda mokykloms ir Jonavos savivaldybei:

– profesionali konsultacinė pagalba Savivaldybės kūrybinei komandai ir mokyklų bendruomenėms, kuriant ir įgyvendinant pokyčio projektą;

– tyrėjų pagalba renkant, analizuojant ir interpretuojant kuriamam projektui aktualius duomenis, įsivertinant projekto pažangą ir įtaką mokymuisi;

– mokyklų ir Savivaldybės lygmens vadovų ir vadybine karjera suinteresuotų švietimo darbuotojų mokymasis formaliosiose ir neformaliosiose švietimo lyderystės programose;

– individualus paramos paketas Jonavos savivaldybės švietimo bendruomenei pokyčio projektui įgyvendinti;

– nuolatinė pažangos stebėsena, taikant projekto vykdymo metu sukurtus tęstinio tyrimo ir kitus vertinimo instrumentus;

– visų lygmenų švietimo lyderių profesionalumo ir bendradarbiavimo stiprinimas, naudojantis interneto svetainės www.lyderiulaikas.smm.lt galimybėmis, rengiant regioninius, nacionalinius ir tarptautinius lyderystės forumus, stiprinant švietimo lyderių tinklaveiką Jonavos savivaldybės, nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

Mokyklos kviečiamos įsijungti į LL3 ir turėti galimybę mokytis, bendradarbiauti ir kartu siekti mokinių mokymosi pažangos!

Įžanginis projekto renginys rajone vyks 2019 m. vasario 28 d. 12 val. Raimundo Samulevičiaus progimnazijoje.

Jonavos rajono savivaldybėje projekto veiklas koordinuoja Jonavos rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Danguolė Deikienė, tel. (8 349) 500 44, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Daugiau informacijos apie projekto eigą ir veiklas galite rasti projekto tinklalapyje www.lyderiulaikas.smm.lt , http://www.lyderiulaikas.smm.lt/lt/apie-projekta/gyvendinimas

Organizatoriai