Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Išrinktas naujasis Savivaldybių komunalinių įmonių asociacijos prezidentas

Antradienis, 12 February 2019 09:49 Parašė 
E. Mulokas dešinėje E. Mulokas dešinėje

Penktadienį vykusiame Lietuvos savivaldybių komunalinių įmonių asociacijos (SKIA) suvažiavime naujuoju asociacijos prezidentu išrinktas Edmundas Mulokas. E. Mulokas vadovauja komunalinių paslaugų bendrovei „Jonavos paslaugos“, taip pat yra SKIA tarybos narys. Naujasis vadovas pakeitė asociacijai nuo steigimo pradžios vadovavusį Dalių Tumyną. 

Kaip teigia pats E. Mulokas, asociacijos laukia nemažai iššūkių ir drąsos pareikalausiantys metai.

„Esminiu artimiausiu iššūkiu ir toliau išliks skolos savivaldybių komunalinių paslaugų įmonėms už suteiktas pakuočių tvarkymo paslaugas ir tolimesni teisiniai klausimai su gamintojų ir importuotojų  organizacijomis. Taip pat šiuo laikotarpiu iš esmės sprendžiasi savivaldybių komunalinių įmonių išlikimo klausimas, kuris lems tiek paprasto gyventojo dabar gaunamų ir ateityje gausiamų paslaugų kokybę, tiek kainą. Užsienio šalių praktika ir kai kurie pavyzdžiai Lietuvoje rodo, kad jei nebeliktų savivaldybių įmonių, gyventojai tas pačias, o gal net ir prastesnes, viešąsias paslaugas gautų už kur kas didesnę kainą,“ – teigia naujai išrinktas SKIA prezidentas.

SKIA yra ne pelno siekianti organizacija, vienijanti 28 miestų ir rajonų savivaldybių komunalinių ir viešųjų paslaugų įmonių, vykdanti asociacijos narių uždavinius, koordinuojanti jų veiksmus siekiant bendrų tikslų.

Aušra ZIGMONTIENĖ

SKIA direktorė