Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Pagerbti geriausi 2018 m. rajono sportininkai, jų treneriai, komandos

Pirmadienis, 11 February 2019 08:27 Parašė 

Kasmet Jonavos kūno kultūros ir sporto centras paskelbia geriausius rajono sportininkus, jų trenerius, komandas ir pakviečia į apdovanojimų ceremoniją. Ne išimtis buvo ir šie metai – antrą kartą pagerbimo šventė vyko sporto arenoje, o renginį vedė glaudžiai su sportu susijęs entuziastas Žilvinas Galimovas.

2018 m. Jonavos sportininkai ir jų treneriai dalyvavo įvairaus rango tarptautinėse ar respublikinėse varžybose, kuriose pasiekė aukštų rezultatų ir garsino mūsų rajoną. Būtent šie sporto žmonės, taip pat sportui neabejingi ir stabiliai sportui padedantieji neliko nepastebėti ir už savo rezultatus bei veiklą buvo apdovanoti. Šiemet buvo daug ir sveikintojų, ir sveikinamųjų. Nieko nuostabaus, juk mūsų rajonas minimas kaip vienas sportiškiausių rajonų šalyje.

Pertraukų metu susirinkusiesiems dainavo Gabrielė Užkurytė, savo programą pateikė klubo „Bonus“ šokėjai, „AeroGym“ gimnastės ir Visagino sporto centro akrobatai.

Seniūnijų žaidynių prizininkės:

1. Šveicarijos seniūnija (seniūnas Algirdas Paplonskis, sporto organizatorius Valdas Zinys);
2. Žeimių seniūnija (seniūnas Faustas Pilipavičius, sporto organizatorius Aleksandras Janovskis);

3.Upninkų seniūnija (seniūnė Lolita Nekrošienė, sporto organizatorė Laima Pabrėžienė).

Jaunučių ir vilčių sporto žaidynių prizininkai: Dominikas Zinkus (I v., boksas, treneris Ramūnas Kulbis), Danielius Nikišičevas (I v., boksas, treneris R. Kulbis), Tomas Lemanas (I v., boksas, treneris R. Kulbis), Nedas Gecevičius (I v., boksas, treneris Kęstutis Antanavičius), Nedas Grigorianas (I v., boksas, treneris K. Antanavičius), Karolis Janulis (I v., boksas, treneris K. Antanavičius), Karolis Stonys (I v., boksas, treneris K. Antanavičius), Narimantas Žiukas (I v., boksas, treneris K. Antanavičius), Meda Jakaitė (II ir III v., kiokušin karatė, treneriai Alfredas Jakštas, Valdas Braslauskas), Kamilė Martinaitytė (II v., kiokušin karatė, treneriai A. Jakštas, V. Braslauskas), Emilija Makarevičiūtė (III v., kiokušin karatė, treneriai A. Jakštas, V. Braslauskas), Jonas Štendelis (I v., kiokušin karatė, treneriai A. Jakštas, V. Braslauskas), Gediminas Cvykas (III v., kiokušin karatė, treneriai A. Jakštas, V. Braslauskas), Mantvydas Stasiukonis (III v., kiokušin karatė, treneriai A. Jakštas, V. Braslauskas).

Metų vyrų komanda – Jonavos stalo teniso klubo vyrų komanda (vad. Ingrida Maknevičienė, treneris Saulius Bureika, žaidėjai: Algirdas Majorovas, Mindaugas Batramonaitis, Vadim Antonov, Igoris Gatijatulinas). Ekipa – Lietuvos komandinio I lygos čempionato nugalėtoja.

Metų moterų komanda – Jonavos stalo teniso klubo moterų komanda (vad. I. Maknevičienė, treneris S. Bureika, žaidėjos: Jekaterina Vachliajeva, Ulijana Olchovskaja, Daria Kisel, Vitalija Venckutė). Ekipa – Lietuvos komandinio I lygos čempionato nugalėtoja.

Metų pergalė skirta FK „Jonava“ moterų komandai (treneriai: Eglė Kazlauskienė, Paulius Vizbaras, žaidėjos: Eglė Raznauskaitė, Rimantė Kazlauskaitė, Deimantė Griesiūtė, Agnė Medvedevaitė, Gabrielė Ragauskaitė, Milita Ragauskaitė, Karolina Kunelytė, Greta Markauskaitė, Paulina Marcinkutė, Viktorija Navickaitė, Eva Gecevičiūtė, Orinta Vasiliauskaitė, Gintarė Raznauskaitė, Steisė Pesliakaitė, Judita Sabatauskaitė, Milita Jurgelevičiūtė, Samanta Ragauskaitė, Ineta Šukštulytė, Irūna Blaškytė, Ernesta Janavičiūtė). Ekipa apdovanota už nugalėtojos vardą Lietuvos moterų futbolo asociacijos I lygoje.

Metų treneris – stalo teniso treneris Saulius Bureika (apdovanotas už stalo tenisininkų ir tenisininkių pergales Lietuvos čempionatuose).

Metų trenerė – futbolo trenerė Eglė Kazlauskienė (apdovanota už pergalę Lietuvos moterų futbolo I lygoje).

Metų proveržio apdovanojimas atiteko Alanui Plavko (už pergalę Lietuvos vyrų bokso čempionate. Pradėjo treniruotis pas Juozą Vėjelį, dalyvavo ne viename Pasaulio ir Europos jaunių ir jaunimo čempionatuose. Daugkartinis Lietuvos jaunių, jaunimo, suaugusių čempionato nugalėtojas. Ruošiasi Europos iki 22 m. čempionatui. Lietuvos rinktinės narys. Treneriai Juozas Vėjelis ir R. Kulbis).

Populiariausias metų sportininkas – Eisvinas Utyra (Jonavos kūno kultūros ir sporto centro auklėtinis, treneris, „Vikingų“ komandos žaidėjas, Lietuvos salės futbolo rinktinės narys).

Metų geriausias sportininkas – stalo tenisininkas Rimas Lesiv (I v. Pasaulio stalo teniso komandinio čempionato III divizione, II v. Lietuvos asmeniniame čempionate).

Metų geriausia sportininkė – lengvaatletė Gabija Galvydytė (Pasaulio jaunimo čempionate, 400 m barjeriniame bėgime, pateko į pusfinalį, kuriame užėmė 16-ą v. ir pagerino Lietuvos jaunimo ir 18-mečių rekordus (58,88 sek.); I v. Lietuvos čempionate; 15-a v. Europos čempionate; 16-a v. Pasaulio jaunimo čempionate).

Už viso gyvenimo nuopelnus Jonavos sportui apdovanotas Juozas Vėjelis. Jonavos sporto mokykloje pradėjo dirbti nuo 1972 m. bokso treneriu. 1974–1976 m. ėjo Sporto mokyklos direktoriaus pareigas

Kaip gabus treneris, jis buvo pakviestas dirbti Panevėžio sporto mokykloje-internate su gabiais, talentingais sportininkais iš visos Lietuvos. 

1991 m. Juozas sugrįžo į Jonavą ir dirbo iki 2016-03-08 Jonavos kūno kultūros ir sporto centre. Išugdė daug Lietuvos prizininkų čempionų ir pirmąjį nepriklausomos Lietuvos boksininką profesionalą Rimvydą Bilių. Už svarų indėlį ir atsidavimą, plėtojant bokso sportą Jonavos rajone, už daugiametį triūsą, už išugdytą jaunąją kartą, kuri garsino sportinėmis pergalėmis ne tik Jonavos, bet ir Lietuvos vardą.

Gytis RAMANAUSKAS