Paskelbtas Futbolas

„Vikingai“ suklupo Gargžduose

Pirmadienis, 11 February 2019 08:22 Parašė 

Nors Lietuvos futsal A lygos čempionate komandoms liko sužaisti po 3-5 rungtynes, jau dabar aiškėja šio sezono prizininkų trejetas, nors situacija turnyrinėje lentelėje dar gali nežymiai pasikeisti. Antrą kartą A lygoje rungtyniaujantys Jonavos „Vikingai“ šiemet pasieks žymiai geresnį rezultatą nei pernai.

Pirmajame rate jonaviečiai rungtyniavo užtikrintai ir vienu metu buvo lygos lyderiais. Visgi, dvi nesėkmės namuose ir dar keli prarasti taškai „Vikingus“ nustūmė į trečiąją poziciją. Ir dabar jonaviečiai dar turi galimybių pakilti aukščiau trečiosios vietos, tačiau savo padėtį dar labiau sukomplikavo sekmadienį, kai Gargžduose turėjo pripažinti „Gargždų taškas“ ekipos pranašumą (3:4).

Praėjusią savaitę „Vikingai“ sužaidė dvejas rungtynes. Iš pradžių jonaviečiai Panevėžyje  sužaidė dėl gripo atidėtas XII-ojo turo Futsal A lygos rungtynes. Rungtynės tarp „Sportidus“ ir „Vikingų“ vyko įtemptai ir tik puiki rungtynių pabaiga leido Jonavos klubui laimėti rezultatu 5:3.

 Itin greito įvarčio šiose rungtynėse nebuvo, bet labai jau ilgai žiūrovams laukti nereikėjo. 7 minutę buvo įmuštas pirmasis rungtynių įvartis ir tai padarė aikštės šeimininkai, kuomet pasižymėjo aikštės šeimininkų žaidėjas. Visgi,  pirmoji rungtynių dalis pasibaigė lygiosiomis, o rezultatą dar 13 minutę išlygino Gytis Vasylius.

Antrojo mačo dalis prasidėjo „Sportidus“ šturmu, kuri virto dviem šeimininkų įvarčiais.  Jau pirmąją antrojo kėlinio minutę šeimininkus į priekį išvedė Danas Kulišauskas, o po kelių minučių persvarą padvigubino Karolis Kazokaitis. Tą pranašumą Panevėžio ekipai kurį laiką pavyko išlaikyti, bet likus kiek mažiau nei 10 minučių, „Sportidus“ persvarą pradėjo byrėti.

Visa ta griūtis prasidėjo nuo „Sportidus“ nario Domanto Nebilevičiaus į savus vartus nukreipto kamuolio 31 minutę. Dar po dviejų minučių „Sportidus“ persvara buvo panaikinta dėka Jurijaus Jeremejevo išlyginamojo įvarčio. Ir nors bent tašką „Sportidus“ dar bandė išsaugoti, bet priešpaskutinė rungtynių minutė nulėmė „Vikingų“ pergalę. Jos metu  jonaviečiai pelnė net du įvarčius. Pirmąjį įmušė žaidžiantysis treneris J. Jeremejevas, o pergalę įtvirtino rezultatyviausias lygos žaidėjas Eisvinas Utyra.

„Vikingai“ sudėtis – Andrius Skorupkas, Artūras Rocys, Gytis Vasylius, Jurijus Jeremejevas, Eivinas Utyra,  Armandas Indrašius, Aurimas Mockus, Paulius Osauskas, Laurynas Stonkus.

Tuo tarpu pirmajame kėlinyje Gargžduose iniciatyva ir kamuolio kontrolė priklausė šeimininkų ekipai, kuri 8 minutę galiausiai išsiveržė į priekį, kuomet pasižymėjo veteranas Aurelijus Staponka. Pirmasis kėlinys ir pasibaigė tik su vienu įvarčiu, todėl visa rungtynių intriga buvo perkelta į antrąjį kėlinį.

Jau pirmąją kėlinio minutę gražią šeimininkų kombinaciją įvarčiu iš arti užbaigė ekipos kapitonas Tomas Tamošauskas.

Šalto dušo sulaukę „Vikingai“ gan greitai sureagavo į situaciją ir 24 minutę rezultatą puikiu smūgiu sušvelnino žaidžiantysis Jonavos ekipos treneris Jurijus Jeremejevas.

Dar po keliolikos sekundžių galingai šovė E. Utyra, bet kamuolys pralėkė virš vartų. 30 minutę galiausiai buvo įmuštas įvartis, kurį pelnė ir rezultatą išlygino E. Utyra. Rezultatyviausias lygos žaidėjas gražiu smūgiu perkėlė kamuolį per vartininką.

Po kelių akimirkų abi komandos užsidirbo po penktąją pražangą ir dėl to turėjo žaisti kiek atsargiau. Tačiau tada sekė puiki „Pramogos - SC“ ekipos atkarpa. 32 minutę šeimininkus vėl į priekį išvedė jaunasis Genaras Samsonik, o po minutės dviejų įvarčių persvarą sugrąžino Valdas Pocevičius.

Likus žaisti kiek mažiau nei tris minutes, „Vikingai“ pabandė įjungti aukštesnę pavarą ir bent jau išlyginti rezultatą. Progų įmušti turėjo Paulius Osauskas ir E. Utyra, tačiau jų smūgiai įvarčiais nepavirto.

Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei minutei, „Pramogos - SC“ prasižengė šeštą kartą, todėl į jų vartus buvo paskirtas 10 metrų baudinys. Jį šaltakraujiškai realizavo E. Utyra ir komandas vėl skyrė tik vienas įvartis.

Visgi to vieno įvarčio persvaros „Vikingai“ panaikinti per likusį laiką nesugebėjo ir sunkia pergale galėjo džiaugtis Gargždų klubas (3:4).

„Vikingai“ sudėtis – Andrius Skorupskas, Benas Spietinis, Gytis Vasylius, Martynas Stankevičius, Aurimas Mockus, Paulius Osauskas, Jurij Jeremejev, Eisvinas Utyra, Armandas Indrašius.

Kiti 14-ojo turo rezultatai: Panevėžio „Sportidus“ – Vilniaus FC „Turbotransfers“ 3:5, Kauno „Vytis“ – Mažeikių „VIP“ 8:1, „Akmenė“ – Vilniaus Dailės akademija (VDA) 3:3.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Vytis 12 11 0 1 76-20 33
2 Gargždų taškas 12 10 0 2 62-32 30
3 Vikingai 13 8 2 3 55-43 26
4 Turbotransfers 12 6 1 5 50-45 19
5 Akmenė 12 5 1 6 41-54 16
6 VDA 13 4 1 8 37-56 13
7 VIP 13 3 1 9 36-64 10
8 Sportidus 12 2 1 9 38-57 7
9 Bekentas 11 2 1 8 28-52 7

„Vikingų“ žaidėjas pasižymėjo dar du kartus ir jo sąskaitoje jau net 28 varčiai. Be jo rezultatyviai žaidžia: Edvinas Jasaitis „(Akmenė“) – 13, Arūnas Šteinas („VIP“), Valdas Pocevičius (SK „Gargždų taškas“) ir Vieira Dos Santos Isaac Cesar („Vytis“) – po 12, Mantas Makutunovičius (FC „Turbotransfers“) ir Darius Zubauskas („Gargždų taškas“) – po 11, Algimantas Bačanskis („Gargždų taškas“), Jurij Jeremejev („Vikingai“), Luiz Henrique de Souza Matsumoto („Vytis“), Justas Zagurskas („Vytis“) - 10 įvarčių.

Vasario 13 d., trečiadienį, „Vikingai“ Jonavos sporto arenoje susitiks su pirmaujančiu Kauno „Vyčiu“. Rungtynių pradžia 19.40 val.

GYTIS RAMANAUSKAS