Paskelbtas Miesto naujienos

Kandidatai į Jonavos mero susigrums debatuose

Ketvirtadienis, 31 January 2019 12:59 Parašė 

Nenumaldomai artėja savivaldos rinkimai, kurių metu turėsime nuspręsti, kas stos už Jonavos rajono vairo. Todėl Nacionalinis politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ organizuoja kandidatų į mero postą debatus. Jie vyks vasario 5 d. 18.30 val. Jonavos kultūros centro Mažojoje salėje.

Iniciatyva veikia nešališkai, todėl kviečiami visi kandidatai. Savo dalyvavimą jau patvirtino trys iš septynių kandidatų į mero postą. Debatus moderuos žurnalistas Aurimas Perednis.

Prieš rinkimus tradiciškai visi kandidatai kalba apie nuveiktus darbus ir dalija pažadus gyventojams, todėl apsispręsti ir išsirinkti, kuris būsimas rajono vadovas yra išmaniausias, nėra lengva.
Debatų dalyviai diskutuos aktualiomis temomis, atsakys į rinkėjų klausimus, viešai pristatys įsipareigojimus Jonavai. Beje, jie bus įrašyti.

„Šia iniciatyva žurnalistai, aktyvus jaunimas ir rajono žmonės kartu siekia bendro tikslo – skaidrių ir atsakingų rinkimų. Kartu sprendžiame, kas mus valdys kitus ketverius metus, todėl paskirkime laiko susipažinti su norinčiaisiais ir juos įvertinkime. Debatai – geriausia galimybė“, – sako „Žinau, ką renku“ Jonavos iniciatyvinės grupės narė Paulina Kornijevskytė.

Iniciatyva „Žinau, ką renku“ – tai nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuris organizuoja stebėseną nuo 2014 m., siekdamas, kad rinkėjai aktyviai ir sąmoningai dalyvautų rinkimuose, stiprėtų dialogas tarp politikų ir rinkėjų. Debatai vyks 50 savivaldybių, bus sudaryta galimybė rinkėjams tiesiogiai užduoti klausimus kandidatams į merus virtualioje platformoje www.zinaukarenku.lt. Iniciatyva įgyvendinama pagal Erasmus+ projektą.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/2182977135364145/

Paulina KORNIJEVSKYTĖ

„Žinau, ką renku“ Jonavos iniciatyvinės grupės narė