Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Kariai ir moksleiviai Rukloje Kovo 11-ąją paminėjo bėgimu

Pirmadienis, 14 March 2016 09:05 Parašė 

2012 m. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione kilusi idėja Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną švęsti kitaip ir šiais metais buvo paminėta maždaug 1 tūkst. karių ir moksleivių jau tradicija tapusiu bėgimu aplink Ruklos miestelį.

Renginys tradiciškai prasidėjo Lietuvos Respublikos valstybinio himno sugiedojimu ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vado generolo majoro Almanto Leikos renginio dalyvių pasveikinimu.

„Labai svarbu suvokti, kad šiais itin permainingais laikais turimą laisvę reikia ne tik gerbti, saugoti ir puoselėti, bet ir būti pasiruošus kiekvieną akimirką ją apginti ir vėl. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – tai kiekvieno mūsų šventė ir mes ją turime švęsti“, –  prieš startą kalbėjo gen. mjr. A. Leika.

Renginyje dalyvavo Ruklos įgulos karinių vienetų, Sausumos pajėgų štabo, Jonavos Justino Vareikio šaulių 11-osios kuopos, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės ir JAV kariai. Taip pat Ruklos Jono Stanislausko pagrindinės mokyklos, Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos, Kauno ,,Rūtelės“ pagrindinės mokyklos moksleiviai, Kauno lopšelio-darželio ,,Girinukas“ vaikučiai.   

Kaip ir kasmet, renginyje nestigo geros nuotaikos, patriotinių dainų, lengvos vėsos bėgimo metu ir karštos arbatos po jo.
Pasak renginio organizatorių, vaikai ir jaunuoliai šį Lietuvos kariuomenės renginį padaro kur kas spalvingesniu ir suteikia jam daugiau žaismingumo.  Jie  –  būsima Lietuvos valstybės gynėjų karta. Ir nors bėgimo trasa vos  4 km, šis pilietinio ugdymo pavyzdys rodo, kad tokie renginiai ir naudingi, ir reikalingi kiekvienam lietuviui.  

Po bėgimo vaikai ir moksleiviai turėjo unikalią galimybę iš arčiau susipažinti ne tik su Lietuvos karine atributika, bet ir su mūsų sąjungininkų JAV karių turima naujausia ir moderniausia ginkluote bei technika. Kai kurie ginklai vaikams sukėlė itin didelį susidomėjimą ir buvo ilgai apžiūrinėjami bei aptarinėjami.

Kpt. Vaidas ŽIOGAS
MPB ,,Geležinis Vilkas“ vado padėjėjas
Kpt. A. Dildos ir vyr. eil. P. Čilinsko nuotr.