Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Jonavos salės futbolo komandos išsidalino medalius

Pirmadienis, 21 January 2019 08:23 Parašė 

Baigėsi 2018-2019 metų Jonavos rajono salės futbolo pirmenybės, kuriose dalyvavo 7 komandos. Esant tokiam skaičiui ekipų, buvo žaidžiama vieno rato sistema ir tarpusavyje jos susitiko po vieną kartą. Šįkart nebuvo jokių atkintamųjų ir varžybos baigėsi iš karto po rato kovų.

Paskutiniosios trejos rungtynės vyko gan šaltoje ir prastai apšviestoje „Neries“ pagrindinės mokyklos sporto salėje. Vienerios lyderių rungtynės jau nieko nebelėmė, nes pirmosios dvi vietos jau buvo aiškios. O štai, kitos dvejos rungtynės vienai komandai garantavo trečiąją prizinę poziciją. Be to, paskutiniajame ture pasiektas ir šių pirmenybių rezultatyvumo rekordas. Per trejas rungtynes įmušti net 52 įvarčiai, o „Vetrolita-ISG“ į varžovų vartus atseikėjo 17 įvarčių.

Būtent „Vetrolita-ISG“ ir „Ultros“ ėmė varžytis dėl trečiosios pozicijos, kai abi savo varžovus ėmė triuškinti. Paaiškėjo, jog šią vietą lėmė bendri pelnyti ir praleisti įvarčiai. Pirmieji aikštelėje pasirodę „Vetrolita-ISG“ futbolininkai pirmoje rungtynių dalyje prie „Žaibo kirtį“ dar nebuvo tokie rezultatyvūs, bet antrajame kėlinyje tiesiog pasipylė įvarčių kruša. Puolime jie rungtyniavo įspūdingai, o P. Osauskas ir D. Kulakauskas sugebėjo pasižymėti po 5 kartus. Visgi, klaidos gynyboje buvo lemtingos siekiant prizinės vietos. Nors rungtynes „Vetrolita-ISG“ laimėjo net 17:7, bet tie praleisti įvarčiai buvo lemtingi.

Jau minėta ekipa buvo reali kandidatė laimėti trečią vietą, bet „Ultros“ mače su „2003“ įstengė atlaikyti spaudimą. Pirmajame kėlinyje atrodė kad jaunieji futbolininkai yra rimtas varžovas. Po pirmosios susitikimo dalies „Ultros“ pirmavo tik 3:2 ir tokio rezultato būtų neužtekę kopiant į trečiąją poziciją. Tarpusavio dvikova tarp „Ultros“ ir „Vetrolita-ISG“ ekipų buvo pasibaigusi lygiosiomis, todėl kiekviena komanda dabar siekė į varžovų vartus įmušti kuo daugiau įvarčių. Ir tai padaryti pavyko „Ultros“ ekipai, kuri po pertraukos į „2003“ vartus pasiuntė dar aštuonis įvarčius be atsako ir laimėję rungtynes 11:2, garantavo sau trečiosios vietos taurę ir medalius. Jų pranašumą lėmė šiek tiek geresnis bendras įvarčių balansas. Nugalėtojų gretose G. Korsakovas įmušė 4, o K. Grybauskas – 3 įvarčius. Būtent šis žaidėjas po šio mačo tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju, tačiau dar buvo likusios vienerios rungtynės tarp pirmaujančio „Klevo“ ir jau anksčiau antrąją poziciją užsitikrinusios „Gaschemos“. Šiose komandose žaidė ne vienas futbolininkas, kuris galėjo tapti rezultatyviausiu žaidėju.

Susirinkę žiūrovai pamatė daug gražių įvarčių ir permainingą dvikovą. Ne kartą rezultatas buvo lygus, tačiau esant taikiam rezultatui 4:4, savo pranašumą ir dominavimą pirmenybėse užtikrino senjorai. „Klevo“ žaidėjai sumušė tris įvarčius be atsako ir tapo aišku, kad pirmenybių nugalėtojas „Klevas“ įsirašys visas šešias pergales. Rungtynes jie laimėjo 9:6. Tris įvarčius įmušė D. Šichranovas, kurio sąskaitoje taip pat 10 įvarčių, kaip ir K. Grybausko iš „Ultros“.

Visgi, apdovanojimų ceremonijoje šių varžybų vyr. teisėjas rezultatyviausio žaidėjo prizą įteikė „Klevo“ žaidėjui D. Šichranovui, kurio įvarčiai buvo lemtingesni jo komandai tampant nugalėtojais. Pirmosios vietos taurė ir medaliai įteikti „Klevo“ komandai, antrąją vietą iškovojo „Gaschema“, o trečioji vieta atiteko „Ultros“ ekipai.

Geriausiu pirmenybių vartininku pripažintas nugalėtojų ekipos vartų sargas I. Kovalenko, kuriam prizą įteikė apdovanojimuose dalyvavęs kūno kultūros ir sporto centro atstovas E. Utyra. Dovanėlės įteiktos ir geriausiems kiekvienos komandos žaidėjams. „Klevo“ gretose juo tapo D. Regelskis, „Gaschemos“ – R. Margelis, „Ultros“ – K. Grybauskas, „Vetrolitos-ISG“ – D. Bartošius, „2002“ – A. Timošinovas, „Žaibo kirčio“ – V. Petrukovskis, „2003“ – D. Daunoravičius.

2018-2019 salės futbolo pirmenybių nugalėtojų „Klevo“ komandos gretose rungtyniavo: S. Skorupskas, I. Kovalenko, D. Regelskis, M. Ladauskas, M. Regelskis, D. Majauskas, A. Antanavičius, A. Ramonas, D. Šichranovas, R. Fiodorovas, S. Černiauskas, J. Medvedevas, V. Nutautas.

Galutinė salės futbolo pirmenybių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Klevas 6 6 0 0 42-19 18
2 Gaschema 6 3 2 1 36-24 11
3 Ultros 6 3 1 2 36-23 10
4 Vetrolita-ISG 6 3 1 2 37-27 10
5 2002 6 2 1 3 21-32 7
6 Žaibo kirtis 6 1 1 4 29-48 4
7 2003 6 0 0 6 18-46 0

Per 21 rungtynes įmušta 219 įvarčių (vidutiniškai po 10,43 įvarčio per rungtynes).

Rezultatyviai pirmenybėse žaidę futbolininkai: D. Šichranovas („Klevas“) ir K. Grybauskas (“Ultros“), pelnę po 10 įvarčių.

GYTIS RAMANAUSKAS