Paskelbtas Miesto naujienos

Prie nuotekų tinklų norintys prisijungti gyventojai sulauks finansinės paramos

Penktadienis, 18 January 2019 16:25 Parašė 

Aplinkos ministerija, atsižvelgdama į ribotas gyventojų finansines galimybes prisijungti prie centralizuoto nuotekų surinkimo sistemų, skiria lėšų, kad privatūs namai būtų prijungti prie geriamojo vandens nuotekų surinkimo infrastruktūros. Jonavos miestui iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos (AARP) skiriama 100 tūkst. eurų dotacija, 30 proc. įgyvendinamo projekto išlaidų sumos prisideda Savivaldybė.

Planuojama, kad vidutinė skiriamų lėšų iš AARP suma vienam būstui – ne daugiau kaip 1000 eurų. Finansavimas būtų skiriamas prijungti privačius namus, tiesiant nuotekų vamzdžius per jų sklypus iki namo ribos (pamatų).

Jonavos rajono savivaldybės taryba eilės tvarka patvirtino kriterijus, kuriais vadovaujantis asmenims bus suteikiama teisė prijungti privačius namus prie geriamojo vandens tiekėjams ir nuotekų tvarkytojams arba savivaldybės nuosavybės teise priklausančios nuotekų surinkimo infrastruktūros Jonavos mieste:  

*asmuo, gaunantis piniginę socialinę paramą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą (vienas ar daugiau šeimos narių);

*asmuo, gaunantis netekto darbingumo pensiją pagal Lietuvos Respublikos valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymą (vienas ar daugiau šeimos narių);

*jauna šeima, kurioje, pagal Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą, kiekvienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 m., taip pat šeimai, kurioje motina arba tėvas vieni augina vieną ar daugiau vaikų (įvaikių) ir yra ne vyresni kaip 35 m. (Vaikas – žmogus iki 18 m., išskyrus atvejus, kai Lietuvos Respublikos įstatymuose nustatyta kitaip);

*asmuo, gaunantis senatvės pensiją pagal Lietuvos Respublikos valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymą (vienas ar daugiau šeimos narių).

Asmuo (-enys) turi atitikti bent vieną iš šių išvardintų kriterijų. Asmens (-ų), atitinkančių bent vieną išvardintą kriterijų, gyvenamoji vieta turi būti deklaruota privačiame name, dėl kurio prijungimo kreipiamasi, tačiau toks (-ie) asmuo (-enys) neprivalo būti privataus namo savininku (-ais).

Prašymas prijungti projekto lėšomis privatų namą prie centralizuotos buitinių nuotekų surinkimo sistemos teikiamas šiuo adresu: UAB „Jonavos vandenys“, Kranto g. 9, 101 kab. (I a.), Jonava, iki 2019 m. vasario 15 d.

Pateikti prašymai dėl  atitikimo nustatytiems reikalavimams bus įvertinti iki 2019 m. kovo 1 d.

Kiekvienas asmuo, pateikęs prašymą, bus informuotas raštu apie priimtą sprendimą.

Kilus klausimams, prašome kreiptis tel.: (8 349) 54806, 50193 arba el. p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Parengta pagal UAB „Jonavos vandenys“ inf.