Paskelbtas Krepšinis

Jonavoje viešės jaunieji šalies krepšinio talentai

Penktadienis, 11 January 2019 07:56 Parašė 

Ketvirtadienį Jonavos sporto arenoje vyko spaudos konferencija, kurioje buvo pristatytas šių metų Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) „Žvaigždžių dienos“ renginys. Spaudos konferencijoje dalyvavo rajono meras Eugenijus Sabutis, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas bei moksleivių krepšinio lygos direktorius Irmantas Birbalas.

Vasario 2-3 dienomis Jonavos sporto arenoje vyks du renginiai. Pirmiausia vasario 2 d. vyks naujojo LKF projekto mergaitėms „NIKE Vikruolių taurė“ pusfinalių kovos, o vasario  3 d. žiūrovai bus pakviesti pasižiūrėti MKL ryškiausių krepšinio žaidėjų, kurie savo sugebėjimus demonstruos LIDL – moksleivių krepšinio lygos „Žvaigždžių dienos“ renginyje.

Tokiais renginiais pasidžiaugė ir rajono meras E. Sabutis, kad jų reikia ne tik Lietuvai, bet ir mūsų rajonui. Antrus metus Jonavos sporto arena priima įvairaus lygio ir mąsto sportinius renginius, todėl tokio tipo pirmasis renginys Jonavoje laukiamas su nekantrumu. Meras pasidžiaugė, kad dėl tokio renginio vedimo kreipėsi pati krepšinio federacija, o ir pats miestas nori parodyti, kad turi puikią infrastruktūrą, puikų objektą sporto srityje. Tokie renginiai yra vieni iš paskatų dar labiau būti aktyviems ir sportiškiems.

Moksleivių krepšinio lygos renginys kasmet keliauja per Lietuvą. Pernai „Žvaigždžių diena“ vyko Kėdainiuose, o šiemet – Jonavoje. Kaip teigė LKF generalinis sekretorius-direktorius M. Špokas, jų noras yra propaguoti sveiką ir aktyvų laisvalaikio praleidimą. Jonavos krepšinio bendruomenės nariams bus galimybė pamatyti šalies krepšinio talentus, kurių suvažiuos arti trijų šimtų geriausiųjų savo amžiaus grupėse ir jie įvairias estafetes, per renginius, per atrakcijas parodys, ką išmoko per tuos metus. Rungtyse dalyvaus ne tik berniukai ir mergaitės atskirai, bet ir kartu – mišriose kovose.

Apie LIDL – moksleivių krepšinio lygos (MKL) „Žvaigždžių dienos“ renginį daugiau papasakojo lygos direktorius I. Birbalas. Šiame renginyje varžysis geriausi šalies jaunieji krepšininkai iš įvairių amžiaus grupių. Žaidėjus į „Žvaigždžių dieną“ rinko įvairių amžiaus grupių A divizionų komandų treneriai. Pirmieji rezultatai parodė, nors ir direktorius neatskleidė kas, bet renginyje dalyvaus ir vienas Jonavos jaunasis talentas. Kiti žaidėjai bus renkami balsuojant MKL facebook‘o platformoje. Organizatorių tikslas ir noras, kad visos šios jaunųjų krepšininkų šventės metu traukti kuo daugiau sportuojančių vaikų. Programoje numatytas tradicinis „bauduko“ konkursas, vyks konkursas „Vienas – už visus, visi – už vieną“, kuriame komandiškai varžosi trijų skirtingų amžiaus grupių vaikinai arba merginos, bus ir klasika tapęs tritaškių konkursas, taip pat į programą grąžintas įgūdžių konkursas.

GYTIS RAMANAUSKAS