Paskelbtas Sportas

Naujuosius metus bėgikai pasitiko varžybose

Ketvirtadienis, 03 January 2019 09:06 Parašė 

Švenčių įkarštyje Jonavoje įvyko aštuntasis naujametis bėgimas. Tradiciniu tapęs sporto renginys dar kartą įrodė, kad net ir šaltuoju metų laiku jonaviečiai ir miesto svečiai nesibaido aktyvių pramogų. Šįkart žiemos bėgimas subūrė šiek tiek daugiau nei tris dešimtis sporto mėgėjų ne tik iš Jonavos, bet ir pakvietė svečių iš Kauno, Garliavos, Karmėlavos, Šiaulių, Kaišiadorių, Panevėžio, Vilkaviškio, Vilniaus. Šių metų bėgimą jau galima pavadinti ir tarptautiniu, nes į varžybas įsiliejo du sporto entuziastai iš Didžiosios Britanijos.

Kai kurie dalyviai nusprendė išmėginti save perpus trumpesniame nuotolyje ar įveikti tik keletą kilometrų. Kiti užsibrėžė tikslą nubėgti visus 20 km. Sausio 1-osios vidurdienį bėgikai rinkosi prie Žemaitės ir P. Vaičiūno g. sankryžos ir nuo čia jų trasa driekėsi per Čičinų ir Kurmagalos kaimus, o finišavo Kauno g., prie valymo įrenginių.

Oro nepasirinksi. Pernai buvo darganota, o šių metų bėgime entuziastams teko patirti galingus vėjo šuorus, bėgikus prausė ir gana stiprus lietus. Vis dėlto visi finišavusieji galėjo pasivaišinti karšta arbata, o rezultatus skelbė ir apdovanojimus teikė Jonavos bėgimo entuziastai, sporto klubo „Einius“ prezidentė Gražina Goštautaitė ir Giedrius Povilavičius.

Finišą pasiekė ir savo rezultatus sužinojo 28 bėgikai. Bėgime aiškia persvara nuo visų kitų atsiplėšė trys sporto mėgėjai. Kurį laiką jie bėgo vienas šalia kito, o priartėję prie finišo visi trys susigretino ir nuotolį baigė susikibę rankomis. Panevėžio klubo „Lukas“ bėgikai Remigijus Zalumskis ir Tadas Baranauskas bei Jonavos „Maratono“ bėgimo klubo atstovas Justinas Čekanauskas užfiksavo vienodą laiką (1:18.03) ir visi trys tapo pirmos vietos laimėtojais.

Ši trijulė gana didele persvara aplenkė kitus dalyvius – ketvirtoje vietoje finišavusį dalyvį lenkė vos ne 7 min. Šis trejetas išsidalijo vietas ir pagal amžių. T. Baranauskas ir J. Čekanauskas pirmas vietas iškovojo gim. 1984 m. ir jaunesnių grupėje. Joje trečią vietą užėmė dar vienas jonavietis, „Maratono“ narys Julius Miliukas (1:27.59).

R. Zalumskis, aplenkęs jonavietį, „Maratono“ klubo sportininką Antaną Žukauską (1:27.06) ir garliaviškį (VšĮ „Bėgimo klubas“) Mindaugą Stiklicką (1:28.45), nugalėtoju tapo ir gim. 1979–1983 m. amžiaus grupėje.

Gim. 1972–1978 m. grupėje tarp vyrų geriausiai pasirodė svečias iš Anglijos Paul Glover (1:28.48), aplenkęs antroje vietoje likusį kaunietį, VšĮ „Bėgimo klubas“ atstovą Egidijų Laskovą (1:32.31) ir dar vieną jonavietį, „Maratono“ klubo prezidentą Saulių Litvinavičių (1:34.12).

Gim. 1971 m. ir vyresnių grupėje savo bėgimu išsiskyrė Kauno BMK bėgikas Vidas Totilas (1:25.17), už savęs palikęs antrą vietą užėmusį kaišiadoriškį Rolandą Jakštą (1:29.47) ir dar vieną prizininką iš Jonavos Darių Biržietį (1:30.13).

Moterys apdovanojimus išsidalijo dviejose grupėse. Apskritai greičiausia tarp moterų buvo vilkaviškietė Viktorija Varnagirytė, kuri gim. 1984 m. ir jaunesnių grupėje 20 km nuotolį įveikė per 1:29.47 ir tapo nugalėtoja. Šioje grupėje antrą vietą iškovojo sostinės atstovė Rūta Šimkūnaitė iš „Volvere Run“ klubo (1:32.11), o trečia buvo Kauno BMK atstovė Aurelija Kisieliūtė (1:43.20).

Gim. 1983 m. ir vyresnių grupėje kartu su jonaviete Vilija Damašickiene (bėgimo klubas „Maratonas“) finišą pasiekė viešnia iš Anglijos Egidija Pope. Abi moterys atstumą įveikė per 1:8.51 ir pasidalijo antrą vietą. Šios grupės nugalėtoja tapo dar viena jonavietė, „Maratono“ klubo atstovė Laura Dapkuvienė (1:37.12).

Šiame bėgime sporto entuziastai įvertino savo jėgas ar bėgo savo malonumui, kitiems tai buvo pasiruošimas prieš artimiausius startus kituose rajonuose. Bėgimo mėgėjų laukia gana dideli renginiai Jonavoje, kai kovo 11 d. vyks jau 30-asis bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui–Jonava“, o kovo 23 d. pakvies šešių valandų bėgimas.

Gytis RAMANAUSKAS