Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos jaunimo vakarai

Pirmadienis, 31 December 2018 07:25 Parašė 

LPF „Iššūkis jaunimui" pagal Lietuvos valstybės biudžeto lėšų finansuojamą projektą pagal nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017-2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo priemonę ,,Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" spalio-gruodžio mėnesiais kiekvieną pirmadienį rengė „Jonavos jaunimo vakarus". Projektą vykdė 5 savanoriai, per tris mėnesius užsiėmimuose dalyvavo per 30 jauno amžiaus (14-29 m.) žmonių.

Tai – erdvė, kurioje žaidėme susipažinimo bei stalo žaidimus, žiūrėjome filmus, juos aptarėme, užkandžiavome, bendravome ir išklausėme vienas kito nuomones.

Projekto metu turėjome nemažai svečių, kurie pasakojo pamokančias istorijas, dalijosi aktualiomis temomis, ugdydami vertybes, kurios formuoja jauno žmogaus teisingus pasirinkimus, bei kvietė dalyvius į diskusijas.

Turėjome Šventojo Rašto studijas, kurių metu sužinojome, kaip pagrįsti faktą, jog Šv. Raštas yra reikalingas ir naudingas kiekvienam žmogui. Susitikome su studentais iš LPF „Teen Challenge" krikščioniškų vyrų savarankiškumo namų. Tai žmonės, kurių širdyse trūko suformuotų dorovės ir visuomenei priimtinų moralės principų, valios pasirinkti ir tai juos įtraukė į alkoholizmą, narkomaniją, kitas žalingas veiklas. Galėjome išgirsti vyrų liudijimus, kaip pasikeitė jų gyvenimai ir požiūris į aplink supantį pasaulį.

Įgyvendinti projektą sekėsi puikiai. 2019 m. planuojame „Jonavos jaunimo vakarus"  organizuoti vieną kartą per mėnesį šeštadieniais, kad daugiau Jonavos jaunimo galėtų laisvalaikį praleisti socialiai saugioje aplinkoje ir susirasti naujų draugų.

Daugiau nuotraukų – Facebook puslapyje „Jonavos jaunimo vakarai".

LPF „Iššūkis jaunimui" inf.