Paskelbtas Rajono naujienos

Įvertinti geriausi rajono ūkininkai

Ketvirtadienis, 27 December 2018 18:40 Parašė 
Geriausi rajono ūkininkai su Žemės ūkio skyriaus vedėju J. Marčiukaičiu. Geriausi rajono ūkininkai su Žemės ūkio skyriaus vedėju J. Marčiukaičiu.

Praėjusį ketvirtadienį, prieš rajono Tarybos posėdį, apdovanoti geriausi metų ūkininkai. Konkursą „Metų ūkis“ organizuoja Ūkininkų sąjungos Jonavos skyrius, savo ruožtu nugalėtojus apdovanoja Jonavos rajono savivaldybė.

Šiemet vertinimo komisija (pirmininkas – Erlandas Andrejevas), vadovaudamasi nuostatais, atsižvelgusi į ūkininkų kvalifikaciją, ūkio veiklą ir rezultatus, pirmą vietą skyrė Danutei ir Vidui Artiškevičiams (Kulvos sen.), antrą – Rasai ir Mariui Mockams (Žeimių sen.), trečią – Kristinai ir Mariui Palaimoms.

Kaip sakė Savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonas Marčiukaitis, pirmos vietos laimėtojų Artiškevičių ūkis yra labai inovatyvus, Danutė ir Vidas pirmieji žemės ūkio gamyboje pritaiko šiuolaikines technologijas, įsigijo modernios technikos. Pažangūs ūkininkai yra Mockai, dirbantys su savo tėvais ir galintys pasidžiaugti geru derliumi; darbštumu pasižymi aktyvus Ūkininkų sąjungos narys Marius Palaima.

Visi trys, pelnę „Metų ūkio“ apdovanojimus, augina grūdines kultūras, o Kristina ir Marius Palaimos užsiima dar ir sėkline žolininkyste.  

Karolina VIČIŪTĖ