Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Kalėdos slypi širdyje - o ne po eglute

Antradienis, 18 December 2018 15:42 Parašė 

Netrukus mes ir vėl pradėsime ruoštis Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Mūsų vaikams šios šventės yra ypač laukiamos, nors Netrukus mes ir vėl pradėsime ruoštis Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Mūsų vaikams šios šventės yra ypač laukiamos, nors ne visada džiaugsmingos. Mūsų globojami vaikai dažnai nežino kas yra tikra ir besąlygiška tėvų meilė. Į SOS Vaikų Kaimus atėję vaikai yra auge be tėvų priežiūros, rūpesčio ir meilės. Todėl mūsų vaikai dažnai nepasitiki nei savimi, nei aplinka. Tam, kad sulauktų sėkmės ateityje, vaikams reikalinga ilgalaikė aplinkinių bei specialistų pagalba.

Norime Jums papasakoti apie Marių, kuris jau septynerius metus gyvena SOS Vaikų Kaime.Norime Jums papasakoti apie Marių, kuris jau septynerius metus gyvena SOS Vaikų Kaime. Pas mus Marius atėjo šešerių. Tik atėjęs, vaikas dažnai slėpdavosi namuose, kad jo niekas nerastų. Taip buvo įpratęs apsisaugotnuo besimušančių suaugusiųjų. Pradžioje, keliasdešimt kartų per dieną atidarydavo šaldytuvą ir vis perklausdavo, ar tikrai ir rytoj bus vakarienė. SOS mama žinojo, jog po ilgalaikės nepriežiūros vaikai mažiausiai pusmetį jaučia nepasotinamą alkį, todėl pasirūpindavo, kad berniuko kambaryje visada būtų sausų užkandžių ir nereikėtų slėpti maisto po pagalve. Marius dabar pasakoja, jog keisčiausia jam buvo penktadienio vakarais susiglausti ant sofos ir žiūrėti filmą kartu, jis geriau atsisėsdavo ant kilimo atskirai. Vakarais Marius leisdavosi apkamšomas, tačiau tik po metų pats priėjo prisiglausti.

Sunkiausiai Mariui buvo įveikti pyktį. Vaikystės patirtys košmarais grįždavo naktį, po to berniukui būdavo sunku suvaldyti kylančią agresiją, tuomet net į praskrendančią musę reaguodavo su pykčiu. Nepaisant naujo užsimezgančio ryšio su SOS mama, pasitikėti ja ir prašyti pagalbos buvo sunku. Psichologė ir vaikų raidos specialistė dirbo su Mariumi ir SOS Šeima visus septynerius metus, kad po žingsnelį padėtų Mariui iš naujo patikėti savimi ir suaugusiais.

SOS vaikų kaimai globoja ir pagalbą teikia beveik tūkstančiui vaikų. Daugeliui jų, labai reikia nuolatinės psichologinės terapijos, kurios metu vaikai išmoksta susidoroti su vaikystės traumomis, savo jausmais, iš naujo gyventi ir nebijoti.

Vienam vaikui reikia mažiausiai vienos terapijos per savaitę, paprastai – mažiausiai 12 mėnesių. Viena terapijos valanda kainuoja apie 30 eurų.

1 vaiko terapija 3 mėn. – 360 eurų

1 vaiko terapija 6 mėn. – 720 eurų

1 vaiko terapija 12 mėn. – 1440 eurų

Labai prašome Jūsų pagalbos keisti vaikų ateitį. SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija.

Sąskaita: LT06 7044 0600 0119 3478

 

Dėl daugiau informacijos:

Rinkodaros projektų vadovė, Indrė Čepulytė,

El.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.,

Mob. 8 657 18778.