Paskelbtas Miesto naujienos

Kalėdinėje mugėje – nuo mielų niekučių iki originalių rankdarbių

Pirmadienis, 17 December 2018 08:28 Parašė 

Šeštadienį Jonavos sporto arenoje vyko jau tradicine tapusi prieššventinė mugė. Nuo pat ankstyvo ryto pilnutėlėje arenoje šurmuliavo prekybininkai, pavieniai ir būriais traukė ir pirkėjai. Spalvingoje ir gausioje mugėje pasirinkimo išties netrūko – čia buvo galima įsigyti originalių dovanų ir mielų niekučių, išskirtinių rankų darbo suvenyrų, drabužių, vasara kvepiančių įvairių žolynų arbatos, sūrių, medaus ir įvairių uogų deserto, kitų gardžių produktų šventiniam stalui.

Kaip ir žadėjo devynis Lietuvos miestus aplankysiančio „Didžiosios kalėdinės mugės“ projekto organizatoriai, kalėdiniu miesteliu po stogu tapusi miesto arena viliojo nuo gardžių maisto produktų iki dovanų idėjų. Čia buvo galima įsigyti nuo tradicinių kepinių iki tekstilės. Specialiai suskirstytose zonose jonaviečius pasitiko tautodailės meistrai, vaikiškų knygelių ir žaislų kūrėjai, brandintais sūriais, saldėsiais ir kitais maisto produktais, gėrimais, drabužiais ir tekstile, rankų darbo gaminiais, interjero detalėmis ir šventine atributika prekiaujantys prekeiviai.

Ištroškusieji galėjo atsigaivinti gira ir kava. Propaguojančius sveiką gyvenseną gamintojai džiugino šaltyje džiovintomis uogomis, vaisiais, miškuose surinktų žolelių mišiniai arbatai, augalų ir medaus desertai, įvairiausi prieskoniai ir riešutai.

Na, o dovanų ieškotojus džiugino smilkalai, žvakės, namų kvapai, muilai, kvapnieji aliejai, pirties tekstilės gaminiai, rankų darbo atvirukai, vilnos šlepetės, veltinukai, įvairios dekoracijos, kojinės su užrašais, dekoratyvinės pagalvėlės, kalendoriai, užrašinės, dovanų kortelės – visa tai padėjo išpildyti artimiausiųjų norų sąrašus per vieną dieną.

Meilutė VENCKIENĖ