Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jonavietės mėgavosi išskirtiniu dėmesiu

Ketvirtadienis, 10 March 2016 13:53 Parašė 
Jonavietės mėgavosi išskirtiniu dėmesiu Rimgaudo Budrio nuotr.

Ginčai – išteisinti ar nuteisti Kovo 8-ąją – netyla iki šiol. Kaip ten bebūtų, tačiau pagarbos, dėmesio ir gėlių  moteriai tikrai niekada nebus per daug. Juolab dar nesutikau nė vienos moters, kuri būtų nelaiminga ir nepatenkinta gėlės žiedu. Net jei tą žiedą gavo per Kovo 8-ąją.

Jonavietės Tarptautinės moters dienos išvakarėse tiesiog mėgavosi dėmesiu – Jonavos socialdemokratai joms padovanojo išskirtinę šventę: Kultūros centre skambėjo legendinės grupės „The Beatles“ dainos, talentingi atlikėjai Jokūbas Bareikis ir Rafailas Karpis jausmingai papasakojo šio legendinio ketvertuko iš Liverpulio istoriją. Šiemet pirmą kartą įvairiose kategorijose išrinktos ir renginio metu apdovanotos metų jonavietės. Didžioji salė buvo sausakimša – uodas ir tas nebūtų radęs vietos nutūpti, o nuo moterų šypsenų ir gėlių net ir niūroka fojė nušvito. 

Renginio globėjas – Seimo narys Rimantas Sinkevičius – pasidžiaugė, kad vis daugėja moterų lyderių, o jų idėjos ir iniciatyvos tampa reikšminga visuomeninio gyvenimo dalimi. „Džiaugiuosi, kad suradote laiko sau – juk ne paslaptis, kad dažna laikote tris arba net visas keturias namų kertes. Tad tegu šis jausmingas vakaras būna tik jūsų šventė. Spinduliuokite ir aplinkiniams dalykite gerą nuotaiką, džiaugsmą, juoką“, – linkėjo jonavietėms parlamentaras.

Kaip jau minėta, šiemet pirmą kartą Jonavoje buvo organizuoti „Metų jonavietės“ rinkimai, rajono gyventojai savo balsais išrinko penkių nominacijų nugalėtojas, iškilias jonavietes, kurios savo veikla, kasdieniu darbu ir asmeninio gyvenimo liudijimu kiekvienam galėtų būtų (o ir yra) sektinas ir siektinas pavyzdys.

„Metų jonavietės – vertybių puoselėtojos“ nominacija už veiklą, padedančią skleisti ir įtvirtinti visuomenėje bendražmogiškąsias vertybes, atiteko sesei vienuolei Pranciškai Bubelytei. Sesuo Pranciška daugeliui žinoma dėl savo sielovadinės, švietėjiškos veiklos ir tylių, bet didelių pastangų skiepyti vertybes vaikams ir suaugusiesiems. Jos dėka Jonavoje pradėjo veikti sekmadieninė pasiruošimo Sakramentams mokykla.

Už gerus darbus, labdaringą veiklą ir nesavanaudišką rūpinimąsi artimu, padedančiu kurti brandesnę visuomenę, „Metų jonavietės – gerumo švyturio“ nominacija skirta Virginijai Noreikienei, kuri jau 20 m. pasiaukojamai vadovauja Ruklos Caritui. Ji dirba vardan tų, kurie patys nesugeba, o kartais gal ir nenori pasirūpinti savimi. Dirba tyliai, ne dėl reklamos, o iš širdies. Džiugu, kad ir tylūs darbai neliko nepastebėti.

„Metų jonavietės – bendruomeniškumo įkvėpėjos“ nominacija skirta bendruomeniškumo dvasios skleidėjai, moteriai, kuri aktyvi ir matoma visuomeninėje veikloje. Į šią nominaciją buvo siūloma daug veiklių rajono moterų. Susumavus balsus paaiškėjo, kad vienodą skaičių surinko net dvi pretendentės: VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centro vadovė Joana Gudžiūnienė ir bendruomenės pareigūnė Larisa Paklina.

J. Gudžiūnienė  yra daugybės iniciatyvų vaikams ir šeimai rajone organizatorė ir vykdytoja. Jos dėka aktyvios Jonavos šeimos ir veiklios mamos atranda naujų nišų idėjoms realizuoti.

Bendruomenės pareigūnė L. Paklina palaiko nuolatinį ryšį su gyventojais, jos aktyvią veiklą, nukreiptą užtikrinti bendruomenės saugumą, vertina ir palaiko rajono gyventojai. Tad statulėlės įteiktos abiem veiklioms moterims.
Profesinėje srityje išskirtinių laimėjimų pasiekusiai ir kitiems pavyzdžiu esančiai moteriai įteikta „Metų jonavietės – profesijos pavyzdžio“ nominacija. Ji rajono gyventojų sprendimu atiteko Vidai Jokimienei. Ponia Vida – visame rajone gerai žinoma farmacininkė, Jonavos vaistinės direktorė, tikra savo srities žinovė. Be to, p. Vida  rajone žinoma ir gerbiama ne tik dėl profesinės, bet ir dėl aktyvios visuomeninės veiklos.

„Metų jonavietės – miesto vardo garsintojos“ nominacija už Jonavos vardo garsinimą Lietuvoje ir ne tik skirta nepaprastai talentingai jaunajai pianistei Julijai Rockinai. Drauge su Julija į sceną kilo ir jos mokytoja Roma Balienė. J. Rockina – Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos auklėtinė. Nors ji dar tik ketvirtokė, tačiau jau šiandieną jos dėka Jonavos vardas žinomas ne tik šalyje, bet ir už jos ribų. Julija – ir nacionalinių, ir tarptautinių jaunųjų atlikėjų konkursų laureatė. Jaunoji pianistė neseniai tapo ir Balio Dvariono nacionalinio stygininkų ir pianistų konkurso laureate.

Išskirtinio vakaro metu dar laukė nepaprasta kelionė, vadovaujant J. Bareikiui ir R. Karpiui, į praeitį, susitikimas su muzika, kuri ir šiandien yra nepaprastai populiari, jausminga ir tokia artima kiekvienos moters asmeninei istorijai.
Po šio vakaro, manau, jonavietės galutinai ir neskundžiamai išteisino Kovo 8-ąją ir laukia kitos, ne mažiau jausmingos šventės.

Laima SLOVIKIENĖ

Rimgaudo Budrio nuotraukos