Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

„Sintek-Jonava“ vėl pralaimėjo

Pirmadienis, 17 December 2018 08:20 Parašė 

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidžiančioje Jonavos „Sintek-Jonava“ įvyko kai kurių permainų. Neseniai komandą paliko du amerikiečiai, tačiau jų vietoje jau rungtyniauja nauji krepšininkai. Prie Thomas James Wallace IV, praėjusią savaitę prisijungė 25 metų 185 cm gynėjas Jalen Quinn Bradley.

Studijų metais J. Bradley ne sykį keitė universiteto krepšinio komandas. 2013-14 m. sezone dėl traumos žaidėjas sužaidė tik trylika rungtynių Omahos universiteto ekipos gretose. Gynėjas kitame sezone perėjo į „Northeast Community College“ komandą, kurioje taip ir nedebiutavo, o 2015-17 m. sezonuose žaidė Oral Roberts universiteto komandoje. Paskutiniame savo studentų lygos sezone J. Bradley per 35 minutes rinkdavo po 14,1 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio ir atlikdavo po 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pirmąjį profesionalo karjeros sezoną krepšininkas praleido NBA „G-Lygos“ „Sioux Falls Skyforce“ klubo gretose. „G-Lygoje“ amerikietis sužaidė 33 rungtynes, per kurias vidutiniškai ant parketo praleisdavo po 13 minučių, pelnydavo po 4,3 taško ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Geriausias krepšininko pasiekimas – 22 taškai pelnyti rungtynėse su „Salt Lake City Stars“ ekipa.

Įregistravę naujoką, „Sintek-Jonava“ ekipa oficialiai atsisveikino su komandoje kuris laikas neberungtyniaujančiais Troy‘umi Franklinu ir Davaunta Thomasu.  

Visgi, „Sintek-Jonava“ komanda papuolusi į nesėkmių seriją ir po dviejų praėjusio savaitgalio pralaimėjimų, savo nesėkmių seriją pratęsė iki penkerių rungtynių.

Penktadienį Jonavos komanda rungtyniavo sporto arenoje su taip pat turnyrinės lentelės dugne esančiu Molėtų „Ežerūnas“ klubu. Pirmajame kėlinyje aikštelės šeimininkai dar buvo priekyje (18:15), bet vėliau padėtis aikštelėje tapo prasta. Svečiai ėmė pirmauti, o po didžiosios pertraukos molėtiškių pranašumas išaugo iki dvidešimties taškų. Jonavos ekipai pavyko tik sumažinti atsilikimą bet patyrė nesėkmę rezultatu 69:80 (18:15, 15:29, 10:19, 26:17).

Jonavos „Sintek-Jonava“: Martynas Pacevičius 17 taškų, T.J. Wallace 15, Rytis Juknevičius ir Martynas Linkevičius po 11, Augustinas Jankaitis 8, Rimantas Daunys 7, Šarūnas Dambrauskas ir Ernestas Serkevičius taškų nepelnė, Justas Vazalis ir Juozas Ramanauskas nerungtyniavo.

Molėtų „Ežerūnas“: Arnas Beručka 18 taškų, Ignas Lukošius 16, Jonas Zakas 15, Kostas Jonuška 13.

Šeštadienį, „Sintek-Jonava“ gretose jau rungtyniavo su naujai atvykusiu legionieriumi J. Bradley. Jonavos klubas Klaipėdoje susitiko su „Neptūnas-Akvaservis“ ekipa, kurios pastaruoju metu žaidimas taip pat nebuvo toks sėkmingas. Mačas susiklostė labai permainingai ir nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis akimirkomis. Tačiau pabaiga buvo sėkmingesnė šeimininkams. „Sintek-Jonava“ patyrė penktąją nesėkmę iš eilės rezultatu 83:85 (24:21, 19:19, 21:24,19:21).

Karjeros rungtynes jonaviečių gretose sužaidė Rytis Juknevičius, bet vien jo pastangų neužteko pergalei pasiekti. Šis žaidėjas pelnė net 30 taškų ir surinko 39 naudingumo balus. Iki susitikimo pabaigos likus pusei minutės, klaipėdiečiai pirmavo tik vienu tašku (81:80), bet tuo metu pridėjo dar du tašku, o Martyno Linkevičiaus tolimas metimas skriejo pro šalį. Varžovai sumetė baudas, o jau aidint finalinei rungtynių sirenai R. Juknevičiaus tolimas taiklu šūvis nuo pralaimėjimai nebeišgelbėjo.

„Neptūnas-Akvaservis“: Vytautas Šarakauskas (10 atk. kam.) ir Tadas Pažėra (6/8 dvit., 8 rez. perd.) – po 15, Herkus Kumpys 12 (3/7 trit.), Erikas Kubilius 11.

„Sintek-Jonava“: Rytis Juknevičiaus 30 (4/6 trit., 7 rez. perd.), Martynas Linkevičius 15 (11 atk. kam).

Kitose savaitgalio rungtynėse lyderiai rinko pergales, tačiau žiūrovams turėjo patikti vienas mačas, kuriame buvo galima išvysti tikrą taškų lietų. NKL čempionato lyderė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ labai rezultatyviame susitikime 114:109 palaužė „Šilutę“.

Po eilinių susitikimų NKL čempionate pirmauja Marijampolė „Sūduva-Mantinga“ (16 pergalių ir 4 pralaimėjimai, Palangos „Kuršiai“ (15-6), Šakių „Vytis“ (14-7). „Sintek-Jonava“ (6 pergalės ir 14 pralaimėjimų) užima priešpaskutinę, keturioliktąją, vietą.

Gruodžio 20 d., ketvirtadienį, „Sintek-Jonava“ sporto arenoje susitiks su paskutiniąją vietą užimančiu Kauno KTU klubu. Rungtynių pradžia 18.00 val.

GYTIS RAMANAUKAS