Paskelbtas Renginiai

Mūsų dovanos – Lietuvai

Antradienis, 08 March 2016 13:23 Parašė 

Vasaris ir kovas Bukonių mokykloje – toks metas, kai svarbioms Lietuvai dienoms – Vasario 16-ajai ir Kovo 11-ajai – paminėti suburiama visa mokyklos bendruomenė.

Kūno kultūros mokytojas Dainius Bisigirskas šventes pradėjo surengdamas jau tradiciniu tapusį renginį – tarpmokyklinį krepšinio turnyrą. Technologijų mokytoja Laima Mačiūnienė su visa bendruomene akcijos „Trispalve pražydo mokyklos langai“ metu mokyklos langus „pražydino“ trispalvėmis tulpėmis, o šventinis koncertas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti, subūrė visą kaimo bendruomenę eilėmis, dainomis ir šokiais. Istorijos mokytoja Jūratė Stankaitienė su keturių mokinių komanda dalyvavo Justino Vareikio progimnazijos organizuotoje viktorinoje „Lietuvos valstybingumo kaita“ ir džiaugėsi mokinių noru bendrauti ir bendradarbiauti, siekti ir laimėti.

Kovo 11-ajai skirtus renginius pradėjome istorijos mokytojos J. Stankaitienės ir pavaduotojos ugdymui Dalios Autukienės organizuota akcija „Pasipuošė ąžuolai tristpalviais kaspinais“. 1–10 kl. mokiniai papuošė tris medžius prie paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę kaspinais, kad visiems primintų, kad visada buvome ir esame stiprūs ir laisvi.

Šiai dienai paminėti mokykloje vyko tradicinė šventė „Aš tikrai myliu Lietuvą“ (organizatoriai E. Tuzovienė, M. Bernotienė ir E. Pratkelienė), kurioje dalyvavo Jonavos ir Ukmergės rajonų mokyklų 2–6 kl. mokiniai, o popietėje „Lietuvaičiai žygin eina“, skirtoje 5–10 kl. mokiniams (organizatoriai J. Stankaitienė ir E. Pratkelienė) dalyvavo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Popietėje skambėjo mokinių ir karių dainos, renginio dalyviai savo žinias galėjo išmėginti muzikinėje ir istorinėje viktorinoje. Visus popietės dalyvius kariai apdovanojo dovanomis, o balsingiausiems dainorėliams ir šauniausiems viktorinos dalyviams atiteko  organizatorių padėkos ir prizai.

Šventinį periodą užbaigėme dalyvaudami Nacionaliniame  konkurse „Lietuvos istorijos žinovas“.

Džiaugiamės, kad visa mokyklos ir kaimo bendruomenė pamatė ir suprato, kad tik būdami vieningi ir bendradarbiaudami galime įdomiai ir prasmingai paminėti didžiąsias Valstybės šventes.

Jūratė STANKAITIENĖ
Bukonių pagrindinės mokyklos istorijos mokytoja