Spausdinti šį puslapį

Kriminalistų dėka į rinką nepateko kilogramas amfetamino

Ketvirtadienis, 13 December 2018 15:03 Parašė 

Kriminalistų dėka į rinką nepateko kilogramas amfetamino

Tęsiant tyrimą, kurio metu dar vasarą buvo atskleista organizuota grupė asmenų, užsiimanti narkotinių medžiagų disponavimu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų profesionalaus darbo dėka, sulaikyti dar keturi asmenys, galimai susiję taip pat su disponavimu narkotinėmis medžiagomis. Be to, po kruopščiai atliktų kratų surastas ir paimtas labai didelis kiekis galimai narkotinės medžiagos amfetamino.

Praėjusį penktadienį, gruodžio 7 d., pareigūnų surengtos operacijos metu sulaikyti keturi Jonavos rajono ir miesto gyventojai. Taip pat buvo atliktos kratos, kurių metu rastos narkotinės medžiagos. Nors jos buvo itin kruopščiai paslėptos, tačiau po kantraus ir itin kruopštaus kriminalistų darbo visos jos buvo surastos ir paimtos – bendras svoris siekė kilogramą. Rasto kiekio, iš kurio būtų į rinką pasklidę tūkstantis dozių narkotinių medžiagų, bendra vertė siekia nuo 10 000 iki 12 000 eurų.

Veiksmus grupuotė planavo iš anksto, naudojo įvairius būdus narkotinių ir psichotropinių medžiagų perdavimo metu – visi veiksmai buvo itin gerai organizuoti. Sulaikyti keturi vyrai (gim. 1976, 1981, 1990 ir 1987 m.), kurie anksčiau teisti Lietuvoje ir užsienyje. Trims asmenims skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, visiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d., 25 str. 1, 2 ir 3 dalis, taip pat pagal 259 str. 1 ir 2 dalis. Už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 15 m.

Dar šią vasarą, birželio mėnesį, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė ir sulaikė šešis asmenis, įtariamus narkotinių medžiagų disponavimu. Visi asmenys (gim. 1971, 1965, 1962, 1983, 1979 ir 1960 m.) žinomi policijos pareigūnams. Kratų metu tuomet buvo rastas didelis kiekis galimai narkotinių medžiagų: metamfetamino, kanapių ir galimai heroino. Manoma, kad visos narkotinės medžiagos galėjo būti platinamos ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose: Jonavoje, Kėdainiuose ir Ukmergėje.

Jonavoje sulaikytas lombardą galimai apiplėšęs vyras

Vėlų antradienio vakarą, apie 20 val. 30 min., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė vyrą, kuris įtariamas pirmadienį įvykdęs plėšimą Kaune esančiame lombarde.

Gruodžio 10 d., apie 16 val. 20 min., Kaune, į Vytauto prospekte esantį lombardą užėjęs vyriškis pradėjo grasinti pardavėjai, gimusiai 1959 m., kad su ja susidoros. Įbauginęs moterį, vyras pagrobė įvairių juvelyrinių dirbinių, kurių vertė gali siekti apie 10 tūkst. eurų.
Antradienio vakarą Jonavos rajone sulaikytas galimai įtariamasis, pas kurį pareigūnai aptiko dalį galimai vogtų daiktų.

Pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo. Jaunam vyrui (gim. 1995 m.) gresia laisvės atėmimas iki 6 m.

Jonalaukio kaime aptiktas sprogmuo

Trečiadienį, gruodžio 12 d., apie 16 val. 17 min., Jonavos r., Jonalaukio k., rastas daiktas, panašus į sprogmenį. Įvestas planas „Skydas“. Nustatyta, kad tai granata be sprogstamosios medžiagos. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Pareigūnai prašo pagalbos

Lapkričio 17 d., apie 14 val. 48 min., gautas pranešimas, kad nenustatytas vairuotojas, vairuodamas nenustatytą transporto priemonę, apgadino Jonavoje, Chemikų g. 31 namo kieme, automobilių stovėjimo aikštelėje, stovėjusį automobilį „Skoda Oktavia“.

Lapkričio 30 d., apie 7 val. 30 min., gautas pranešimas, kad nenustatytas vairuotojas, vairuodamas nenustatytą transporto priemonę, apgadino Jonavoje, ties Lietavos g. 33 namu, stovėjusį automobilį „Opel Corsa“.

Prašome atsiliepti įvykius mačiusius ir naudingos informacijos turinčius liudininkus. Kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiąją postinę Birutę Marcinkevičiūtę (223 kab., Klaipėdos g. 4, Jonava, tel.: (8 700) 63 379, 868 546 218) arba informaciją suteikti el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Aktuali informacija dėl pirotechnikos priemonių platinimo ir naudojimo

Nuo šių metų lapkričio 1 d. įsigaliojo Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymas dėl F3 kategorijos civilinių pirotechnikos priemonių (t. y. petardų) platinimo ir naudojimo draudimo.

Atsižvelgiant į didėjantį asmenų sužalojimų su pirotechnikos priemonėmis, kurios kelia grėsmę žmonių gyvybei, sveikatai, aplinkai, visuomenės saugumui ir viešajai tvarkai, skaičių Lietuvoje, įsakymu nustatoma, kad fiziniams, juridiniams asmenims, kitoms organizacijoms ar jų padaliniams (išskyrus licencijų turėtojus ir pirotechnikus) draudžiama platinti ir naudoti F3 kategorijos civilinės pirotechnikos priemones, t. y. petardas (galimi kiti tokių gaminių pavadinimai – sprogtukai, sprogalai, pyškalai), skirtas garso efektui sukurti.

Policija primena, kad civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 30 eurų. Pakartotinai padarytas šis administracinis nusižengimas užtraukia baudą nuo 30 iki 60 eurų, taip pat gali būti skiriamas civilinių pirotechnikos priemonių konfiskavimas. Už šiame numatytus administracinius nusižengimus, padarytus viešojoje vietoje vykstančiame renginyje, gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo vienerių iki 2 m.

Taip pat, artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems metams, pareigūnai primena, kad gyventojai turėtų atsakingai elgtis su visomis pirotechnikos priemonėmis – apie tai tėvai turėtų pasikalbėti ir su vaikais. Už vaikų iki 16 m. nepriežiūrą atsakomybė tenka tėvams.