Paskelbtas Sportas

Sėkmingi stalo tenisininkų žaidimai

Pirmadienis, 10 December 2018 08:32 Parašė 

Visiškai neseniai Joniškyje vyko Lietuvos rajonų komandų stalo teniso čempionatas, kuriame 2003 metų ir jaunesni šios sporto šakos entuziastai kovojo dėl prizinių vietų bei kelialapių į superfinalus, kur grumsis kartu su miestų komandomis.

Šįkart Mažeikiuose į tokias kovas stojo vyriausi jaunieji stalo tenisininkai. Į šį rajoną suvažiavo 2001 metų gimimo ir jaunesni sportininkai. Tiek vaikinų, tiek ir merginų čempionate kovojo po aštuonias komandas.

Pirmiausia susitikimai vyko dvejuose pogrupiuose, tarp kurių buvo galima pamatyti ir Jonavos kūno kultūros ir sporto centro jaunuosius stalo tenisininkus (treneriai Saulius Bureika, Igoris Gatijatulinas).

Šių trenerių auklėtiniai šiais metais jau pasiekė nemažai aukštų rezultatų ir metų pabaigoje pratęsė sėkmių maratoną. Stebėtina ir tai, kad tie patys sportininkai dalyvavo 2003 metų gimimo ir jaunesnių čempionate, o dabar keliais metų vyresnių pirmenybėse taip pat dominuoja tos pačios žaidėjų pavardės.

Visgi, ir su vyresniais galima siekti aukštų rezultatų. Merginų KKSC komandą sudarė Julija Zavarzina, Rugilė Panavaitė, Neda Gaidamavičiūtė, Laura Korsakovaitė. Šįkart joms tarp vyresnių pavyko iškovoti penktąją vietą, kuri garantavo vietą kitų metų superfinale, kuriame grumsis šešios geriausios rajonų ir keturios – miestų komandos.

Į superfinalus pateko ir vaikinai, tačiau jiems pavyko prasibrauti ant prizininkų pakylos. Osvaldo Melinausko, Deivido Balsio, Nedo Čarnevičiaus ir Armino Palaimos užtikrintas žaidimas pogrupyje privertė pasiduoti Šilalės (3:1) bei Alytaus (3:0) stalo tenisininkus. Paskutiniame susitikime dėl pirmosios vietos pogrupyje su šeimininkais mažeikiškiais pritrūko sėkmės. Mačo eigoje rezultatas buvo lygus 2:2, bet teko pripažinti varžovų pranašumą 2:3.

Iš kiekvieno pogrupio į finalinį etapą pateko po dvi komandas. Dvikova su Telšių sporto centro auklėtiniais nulėmė tai, jog jonaviečiams paskutiniajame susitikime teko kovoti dėl trečiosios vietos. Jonavos sportininkai 1:3 nusileido telšiškiams ir paskutiniajame mače tiesiog užpykę ant savęs, jonaviečiai 3:0 nepasigailėjo Joniškio komandos ir pasidabino bronzos medaliais.

Tiek vyresnių, tiek ir jaunesnių stalo tenisininkų superfinalai vyks jau kitais metais.

GYTIS RAMANAUSKAS