Paskelbtas Futbolas

Rezultatyvioje lyderių dvikovoje – „Vikingų“ pergalė

Pirmadienis, 10 December 2018 08:30 Parašė 

2018-2019 metų Lietuvos salės futbolo (futsal) A lygoje beliko dvi nepralaiminčios komandos. Po šeštadieninės dvikovos Jonavos sporto arenoje tarp dviejų pirmaujančių „Vikingai ir SK „Gargždų taškas“ komandų, viena jų patyrė nesėkmę. Susirinkusių žiūrovų džiaugsmui, jų numylėtiniai „Vikingai“ varčių lenktynėse parklupdė varžovus ir įsirašę  tris taškus, dar labiau sustiprino savo pirmąją poziciją.

Rungtynių pradžia Jonavos salės futbolininkams nieko gero nežadėjo. Svečiai pirmieji pelnė įvartį, kurį įmušė Valdas Pocevičius, bet pastarasis žaidėjas tuo metu įvykių centre, nes po kurio laiko užsidirbo antrąją geltoną kortelę, kuri pavirto raudona. Pasinaudoję tuo, jonaviečiai žaisdami daugumoje labai greitai atstatė pusiausvyrą. Pasižymėti pavyko rezultatyviausiam čempionato žaidėjui Eisvinui Utyrai.

Tačiau svečiams iš Gargždų pavyko kuriam laikui prarastą aidimo braižą ir pasinaudoję grubiomis „Vikingų“ futbolininkų klaidomis, ne tik persvėrė rezultatą, bet ir po dar vieno tikslaus smūgio ėmė pirmauti jau 3:1. Ši sėkmė gargždiškiams buvo epizodinė, nes grubus žaidimas greitai leido jonaviečiams suaktyvinti veiksmus puolime, nes varžovai jau turėjo penkias pražangas. Ne už ilgo šeštoji Jonavos žaidėjui E. Utyrai leido 10 m baudos smūgio sušvelninti rezultatą.  SK „Gargždų taškas“ komandai žaidimas visiškai pakriko, kai Jonavos ekipos puolimas tapo sunkiai sustabdomas. Aikštelės šeimininkai surengė vieną po kitą rezultatyvias atakas. Puolėjas Laurynas Stonkus išlygino rezultatą, o Benas Spietinis tolimu ir tiksliu smūgiu išvedė „Vikingus“ į priekį (4:3).

Po pertraukos toliau dominavo puolimas ir komandos smaginosi įvarčiai. Tačiau didžiąją antrojo kėlinio dalį dominavimas buvo jonaviečių  pusėje. Nors Gargždų futbolininkai išlygino rezultatą, bet jonaviečiai svečius privertė stipriai sunerimti. Per keturias minutes svečiai buvo pasiųsti į nokdauną. L. Stonkus, Gytis Vasylius ir pabaigoje Lukas Čepkauskas įtvirtino solidžią trijų įvarčių persvarą (7:4).

Komandos toliau ketėsi atakomis ir smūgiais į vartus, kol pagaliau atėjo lemiamos mačo akimirkos. Iki susitikimo pabaigos likus šiek tiek daugiau nei keturioms minutėms Gargždų komanda vartininką pakeitė penktuoju aikštės žaidėju. Šis žingsnis ėmė teisintis, nes po kelių klaidų „Vikingai“ praleido du įvarčius ir į rungtynes sugrįžo intriga. Viskas galėjo būti nuspręsta, jei E. Utyra ir Jurij Jeremejev nuo savų vartų būtų pataikę į varžovų tuščius vartus. Pirmojo smūgis buvo šalia vartų, o antrojo – kamuolys atsitrenkė į vartų virpstą.

Per likusias sekundes jonaviečiai apsigynė ir pasiekė dar vieną pergalę (7:6), kuri suteikė galimybę dar labiau įsitvirtinti pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje.

„Vikingai“ sudėtis – Andrius Skorupskas, Martynas Matijoška, Martynas Stankevičius, Aurimas Mockus, Benas Spietinis, Artūras Rocys, Gytis Vasylius, Lukas Čepkauskas, Jurij Jeremejev, Eisvinas Utyra, Laurynas Stonkus.

Tą pačią dieną praėjusių metų čempionato nugalėtojas Kauno „Vytis“ be didesnio vargo Mažeikiuose 11:3 įveikė FK „VIP“ klubą, o sekmadienį Vilniaus Dailės akademija po permainingos kovos 5:6 nusileido „Akmenės“ ekipai, o Vilniaus FC „Turbotransfers“ 6:2 pranoko Panevėžio „Sportidus“.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Vikingai 6 5 1 0 27-18 16
2 Vytis 5 5 0 0 36-6 15
3 Gargždų taškas 5 4 0 1 25-17 12
4 Turbotransfers 6 3 1 2 26-22 10
5 Akmenė 6 3 0 3 24-29 9
6 Sportidus 6 2 1 3 23-26 7
7 VDA 6 1 0 5 16-30 3
8 Bekentas 4 0 1 3 13-21 1
9 VIP 6 0 0 6 15-36 0

Rezultatyviausių žaidėjų sąraše toliau pirmauja jonavietis E. Utyra, kuris pelnęs du įvarčius, savo sąskaitą padidino iki 12.

Dėl nelyginio komandų skaičiaus aštuntajame ture jonaviečiai nerungtyniaus. Artimiausias rungtynes „Vikingai“ gruodžio 23 d., sekmadienį, sporto arenoje nuo 16.00 val. susitiks su Vilniaus „Bekentas“ ekipa.

GYTIS RAMANAUSKAS