Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Eglė įžiebta – lauksime Kalėdų

Penktadienis, 07 December 2018 10:48 Parašė 
Eglė įžiebta – lauksime Kalėdų Kultūros centro nuotr.

Antradienį vakare Jonavoje įžiebta gražuolė Kalėdų eglutė. Nors oras nelepino ir tikrai nepriminė žiemos – lietus įkyriai krapnojo, o kartkartėmis netgi stipriai prausė – tai jonaviečių ir miesto svečių neišgąsdino – Sąjūdžio aikštė buvo sausakimša.

Žaliaskarės pasveikinimą lydėjo muzika ir šventinis šurmulys. Jau nuo vidurdienio aikštėje įsikūrė kalėdinė mugė, draugėn sukvietusi gražų būrį prekeivių su rankų darbo gaminiais ir įvairiais skanėstais. Mažuosius linksmino nykštukai, kiškiai, baltoji Snieguolė. Kalėdinėse dirbtuvėse visi norintieji gaminosi žvakes, žaisliukus, glaistu dekoravo meduolius. Sušalusius ir praalkusius šildė karšta kava ir arbata.
Šventėje netrūko dainų ir sveikinimų, skambėjo čia pat sukurti jonaviečių ketureiliai.

Dar daugiau pakilios nuotaikos dideliems ir mažiems padovanojo į Jonavą atvykęs Kalėdų Senelis. Pamatęs kalėdinėmis šviesomis nušvitusį mūsų miestą, Senelis pripažino, kad artėjančioms žiemos šventėms esame pasiruošę. Tad palinkėję vieni kitiems meilės, gerumo, dvasingumo ir vienybės, padėjome Kalėdų Seneliui ir miesto merui Eugenijui Sabučiui įžiebti gražuolę žaliaskarę.

O kokia gi šventė be fejerverkų?

Meilutė VENCKIENĖ