Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Mero padėkos vakare dažnai skambėjo „ačiū“

Penktadienis, 07 December 2018 15:42 Parašė 

– Sveiki susirinkę į Mero padėkos vakarą! Jį Deividas Norvilas pradėjo daina „Taip gera“ neatsitiktinai: šiandien mes susirinkome tam, kad pasidžiaugtume žmonėmis, kurie garsina mūsų miestą, puoselėja ir brangina jo žmones, kuria paslaugas miesto gyventojams ir yra čia, Jonavoje, nes jiems čia gera gyventi. Nors už lango – žiema, tačiau, kaip ir dainoje, šiandien įsileiskite šilumą į savo širdis, atsipalaiduokite ir mėgaukitės šventiniu vakaru. Na, o dabar sveikinimo žodį kviečiu tarti šio vakaro šeimininką Jonavos rajono savivaldybės merą Eugenijų Sabutį, – tokiais žodžiais Padėkos vakarą pradėjo vedėjas aktorius Egidijus Stancikas.

Rajono vadovas dėkojo jonaviečiams, dirbantiems, kuriantiems, ir teigė, kad apdovanojimų yra vertas ne vienas šimtas žmonių, kvietė dalytis gerumu su savo artimaisiais, dažnai tarti AČIŪ. Ir išties šis žodis vakaro metu skambėjo bene dažniausiai.           

Jonavoje daug geros valios žmonių, garsinančių mūsų rajoną. Keturiems jų (apie nominantus buvo parodyti vaizdo reportažai) mero pavaduotojas Erlandas Andrejevas įteikė „Šviesos bokšto“ nominacijas.

Už aktyvų bendradarbiavimą tarp policijos ir bendruomenės formuojant rajone saugią aplinką „Šviesos bokštas“ įteiktas Kauno apskrities VPK Jonavos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Larisai Paklinai.

Už puikius brandos egzaminų rezultatus ir sektiną pavyzdį jaunajai kartai Erlandas Andrejevas „Šviesos bokštą“ įteikė buvusiam Jeronimo Ralio gimnazijos gimnazistui, „Šimtmečio Maximalisto“ stipendininkui, Kembridžo universiteto studentui Emiliui Kaziukėnui.

Už teatro atsinaujinimą ir drąsų kūrybinį proveržį meno bendruomenėje „Šviesos bokštas“ įteiktas Jonavos kultūros centro teatro skyriui (vadovas Gediminas Gutauskas).

Sveikinimo žodį, išskirdamas savanoriavimo svarbą, tarė LR Seimo narys Rimantas Sinkevičius ir „Šviesos bokštą“ įteikė Kulvos bendruomenės pirmininkei Karolinai Petrenčiuk-Naujokienei (už asmeninę iniciatyvą įgyvendinant projektus ir svarų indėlį organizuojant Kulvos bendruomenės renginius).

Vaizdo reportažais pristačius „Krištolinės gulbės“ nominantus, jiems šio vakaro garbingiausius apdovanojimus įteikė rajono meras Eugenijus Sabutis.

Už iškovotas pergales ir Jonavos krašto garsinimą Lietuvos bei pasaulio čempionatuose „Krištoline gulbe“ apdovanotas tenisininkas Rimas Lesiv; už atstovavimą neįgaliųjų bendruomenės nariams ir aktyvią veiklą keičiant visuomenės požiūrį – sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Jonavos viltis“ tarybos pirmininkei Olgai Traskauskienei; už puikias Lietuvos Respublikos Konstitucijos žinias ir Jonavos krašto garsinimą – Vytautui Andriulaičiui.

Pasveikinti jonaviečių atvyko Lietuvos finansininkas, politikas, dėstytojas ir asocijuotas profesorius Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje Gitanas Nausėda, akcentavęs tris valstybės kertinius stulpus – PAGARBĄ, SAUGUMĄ, GEROVĘ.

– Saugumą jonaviečiams garantuoja karinė bazė Rukloje, gerovės gal šiek tiek galėtų būti daugiau, bet pagarbos žmonėms, kurie nuoširdžiai dirba, šiandien matau išties daug, – sakė Gitanas Nausėda, linkėdamas, kad šie ir ateinantys metai būtų puikūs, kad vienas kitam jaustume meilę, pagarbą, negailėtume šypsenos. Taip 2019-ieji bus dar gražesni!        

Svečias „Krištolinę gulbę“ įteikė verslininkei, UAB „Sveikatinimo namai“ vadovei Linai Mickevičienei (už kokybišką paslaugų teikimą rūpinantis rajono gyventojų savijauta ir sveikata).                 

Šie metai mūsų šaliai buvo ypatingi: paminėtas Lietuvos valstybės atkūrimo Jubiliejus. Jonavos rajono bendruomenės, įmonės ir įstaigos organizavo šimtmečio renginius, juose aktyviai dalyvavo. Šimtmečio apdovanojimą už Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtų renginių organizavimą meras Eugenijus Sabutis įteikė Jonavos kultūros centrui (direktorius Sergejus Jefimenka).     

Mero padėkos vakaro metu gražiausias dainas jonaviečiams dovanojo solistas Deividas Norvilas-Deivis; daug aplodismentų sulaukė Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis „Vasarvidis“ (pagal Viljamo Šekspyro pjesę „Vasarvidžio nakties sapnas“).   

Karolina VIČIŪTĖ