Paskelbtas Renginiai

Paminėta Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena

Ketvirtadienis, 06 December 2018 13:43 Parašė 

Kiekvienais metais gruodžio 3-iąją pasaulis mini Tarptautinę neįgaliųjų žmonių dieną. Šia proga Lietuvoje jau trečius metus organizuojama socialinė akcija „Aš ir tu, tai – mes!“, kuomet žmonės būtent šią dieną susikibę už rankų sukuria gyvą neįgaliojo vežimėlio simbolį, taip išreikšdami solidarumą su neįgaliaisiais.

Mūsų mieste ši akcija buvo organizuojama pirmą kartą. Minėjimas vyko Santarvės aikštėje. Čia susirinko keli šimtai mėlynais ir baltais balionais nešinų žmonių, kurie dėliojo gyvąją skulptūrą.

Jonavos r. neįgaliųjų veiklos centro direktorė Aurika Matutienė pakvietė visuomenę jungtis ir pasakyti, kad „Aš“ – neįgalieji ir jų artimieji, „Tu“ – asmenys, neturintys negalios arba artimo sąlyčio su ja, ir „Mes“ – lygiateisiai bendros visuomenės piliečiai, galintys ir turintys teisę nesijausti kitokiais. O sudėliojus skulptūrą visus balionus simboliškai paleisti į orą kartu su neįgaliųjų viltimis ir svajonėmis.

Džiaugiamės galėję suburti kelis šimtus žmonių ir tiek daug neabejingų širdžių socialinėms problemoms spręsti. Tikimės kitais metais sulaukti dar daugiau akcijos dalyvių. Visa širdimi norisi, kad neįgalieji nesigėdytų savęs ar savo sveikatos problemų ir taptų neatsiejama visuomenės dalimi!

Renata NARKEVIČIŪTĖ