Paskelbtas Renginiai

Su Prezidente į Laplandiją keliavo ir mažoji jonavietė

Ketvirtadienis, 06 December 2018 13:41 Parašė 

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su daugiavaikių šeimų vaikais viešėjo Suomijoje, Laplandijoje. Čia šalies vadovė Kalėdų Seneliui perdavė Lietuvos vaikų laiškus ir piešinius su jų svajonėmis.

Į Prezidentės kvietimą kurti piešinius Kalėdų Seneliui ir suteikti daugiavaikių šeimų nariams galimybę apsilankyti Laplandijoje atsiliepė daugiau kaip pusantro tūkstančio Lietuvos vaikų. Burtai lėmė, kad kelionė atiteko 100 vaikų iš Vilniaus, Kauno, Utenos, Alytaus ir Tauragės, Šilalės ir Rokiškio rajonų. Džiugu, kad Suomijoje viešėjo ir mūsų rajone, Kulvoje, gyvenanti Martyna Navickaitė.

Kelionėje vaikai ne tik susitiko su Kalėdų Seneliu, bet ir pamatė šiaurės elnius, pasivažinėjo haskių tempiamomis rogėmis ir pasimėgavo Rovaniemio žiemos miestelio vaizdais.

Pasak Prezidentės, didelei daliai vaikų iš gausių šeimų Laplandija atrodė kaip nepasiekiama svajonė, todėl toks nuoširdus visos šalies įsitraukimas į šią iniciatyvą rodo, kokia graži, mokanti atjausti ir norinti padėti yra jaunoji Lietuvos karta.

Akcija „Misija Laplandija“ vyksta antrus metus. Pernai į susitikimą su Kalėdų Seneliu drauge su Prezidente nukeliavo 100 šalies globos įstaigų auklėtinių.

Prezidentės spaudos tarnyba