Paskelbtas Rajono naujienos

Daugiau nei 2 tūkst. moksleivių Jonavos rajone ryškūs net ir naktį

Ketvirtadienis, 06 December 2018 14:40 Parašė 

„Kartais gali užtekti net ir mažo dalyko, kad būtų išvengta skaudaus eismo įvykio ar nelaimės kelyje. Atšvaitas, nors nedidelis, tačiau būtinas kiekvienam, ypač, kai vis labiau ilgėja tamsusis paros metas“, – atšvaito svarbą priminė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, visą lapkričio mėnesį vykdę socialinę akciją „Būk matomas“.

Akcijos metu pareigūnai lankėsi Jonavos rajono ugdymo įstaigose, kuriose prie išorinių drabužių, striukių, paltų ir kuprinių tvirtino įvairiausių formų atšvaitus. Šviesą atspindinčius stilizuotus paveikslėlius prie drabužių noriai tvirtinosi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji – vieni populiariausių buvo stilizuoto Vyčio atvaizdo atšvaitai. Šios naujai atgimusios Jonavos rajone akcijos metu daugiau nei 2 tūkst. moksleivių tapo ryškūs ir matomi vairuotojų kelyje net ir tamsiu paros metu.

„Smagu tai, kad toks atšvaitas yra patrauklus moksleiviams, daugelis jų, pasipuošusių savo drabužius akcijos metu, sakė, jog toks akcentas gali net pagyvinti seną striukę. Žinoma, svarbiausia, kad šis aksesuaras padeda užtikrinti saugumą“, – sakė Jonavos rajone dirbanti bendruomenės pareigūnė Saulė Dirsienė. Beje, apsilankymų metu pareigūnai ne tik tvirtino atšvaitus, bet ir organizavo žaidimą, skatinantį aktyviai moksleivius įsitraukti į akciją.

Aktyviausiai pasirodė dvi ugdymo įstaigos: Panerio pradinė mokykla ir Šveicarijos pagrindinė mokykla, kuriose pareigūnams teko pritvirtinti daugiausiai atšvaitų. Šios dvi mokyklos laimėjo akcijos rėmėjų įsteigtus prizus – sėdmaišius, skirtus laisvalaikio zonai mokykloje įsirengti.

Šią akciją padėjo įgyvendinti VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras, Visuomenės sveikatos biuras, UAB „Lonas“, įmonių grupės „Septynios dienos“ ir „Ynot media“. Galima pasidžiaugti, kad Jonava tapo vienu iš labiausiai švytinčiu miestu Lietuvoje!

Policijos inf.