Paskelbtas Sportas

Apmaudžios „Aušrinė-KKSC“ tinklininkių nesėkmės namuose

Pirmadienis, 03 December 2018 09:06 Parašė 

Tęsiasi 2018-2019 metų Baltijos moterų tinklinio lygos čempionatas. Šiemet lygoje beliko aštuonios komandos, tarp kurių varžosi trys Lietuvos klubai. Šiame sezone šalies čempionate antroje pozicijoje žengianti Jonavos „Aušrinė-KKC“ ekipa negali surasti pergalingo kelio šioje lygoje. Per dvi dienas Jonavos „Aušrinė-KKSC“ tinklininkė sužaidė dvejas rungtynes ir per jas į turnyrinę lentelę įsirašė vieną tašką, nors galėjo iškovoti ir kur kas daugiau.

Šeštadienio popietę Jonavos sporto arenoje „Aušrinė-KKSC“ susitiko su lygoje pirmąją vietą užimančia Tartu „TU/Bigbank“ klubu. Pirmajame sete Raimondos Strelkauskaitės treniruojamos žaidėjos kibo į atlapus varžovėms ir tik pabaigoje pritrūko sėkmės ir kelios klaidos leido pirmąją susitikimo dalį laimėti estėms (23:25).

Antrajame viešnios jau dominavo aikštelėje ir užtikrintai įveikė jonavietes (14:25). Aišku, aikštelės šeimininkės net neketino nuleisti rankų ir susirinkusiems žiūrovams mėgino pateikti ne tik gražų, bet ir pergalingą žaidimą. Atrodė, jog „Aušrinė-KKSC“ komanda gali tai padaryti. Trečio seto eigoje jonavietės jau buvo „ant bangos“ ir išnaudojusios varžovių klaidas ėmė tolti. Vienu metu šeimininkės pirmavo 6:0, 16:11, bet pateko į „duobę“, kai atkarpą pralaimėjo net 0:11 (16:22). Tai lėmė ir galutinę Jonavos komandos nesėkmę rezultatu 0:3 (23:25, 14:25, 19:25).

Jonavos komandos gretose rezultatyvumu išsiskyrė 15 taškų pelniusi Greta Grudzinskaitė, 9 taškus surinko Gabija Kasperavičiūtė.

Kaip po varžybų teigė „Aušrinė-KKSC“ komandos trenerė R. Strelkauskaitė, šiandien varžovių meistriškumas yra aukštesnis. Jei kalbant apie rungtynes, tai pirmajame sete vyko komandų analizė pozicijose, o pabaigoje pritrūko kokybės elementų išpildyme. Antrajame sušlubavo padavimo priėmimas, todėl krašto puolėjoms apsunkintas žaidimas pirmojoje linijoje. Trečiajame varžovės susitvarkė su išsibalansavusiu žaidimu ir jų stabilus žaidimas atnešė pergalę. Trenerė rytoj tikisi išvengti bangavimo pradedant viską iš naujo.Formos viršuFormos apačia

Kiti ketvirtojo rato rezultatai: Daugpilio VK „miLATss“ (Latvija) – Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija) 1:3, TK „Kaunas“-VDU“ – „Jelgava/LLU“ (Latvija) 1:3, Alytaus „Prekyba-Parama“ – Rygos tinklinio mokykla 3:0.

Sekmadienį sporto arenoje jonavietės susitiko su dar vietas ekipa iš Estijos. Šįkart teko susigrumti su Talino „TalTech/Tradehouse“ klubu, kuris užima vietą prizininkų trejete.

Po nesėkmės šeštadienį, Jonavos tinklininkės šįkart sužaidė daug sėkmingiau, bet iki pergalės pritrūko nedaug ir lemiamos klaidos kainavo bent du taškus. Tik pirmojo seto pabaigoje jonavietė pripažino varžovių pranašumą. Visgi, vėliau „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės sužaidė kaip iš natų.

Antrasis setas pradėtas labai prastai, nes varžoves teko vytis. Atsiliekant 1:7, vėliau taškų deficitas dar labiau padidėjo (6:14). Tuomet ne tik gynyboje, bet ir puolime viskas ėmė sekti Jonavos tinklininkėms, kurioms pavyko perimti iniciatyvą. Estės pateko į žaidybinę duobę ir tuo pasinaudojusios jonavietės ne tik įstengė atstatyti pusiausvyrą (16:16), bet varžovės nebesugebėjo sustabdyti Jonavos komandos, kuri laimėjo setą (25:21) bei išlygino rezultatą.

Tokiu pačiu tempu aikštės šeimininkės pradėjo ir trečiąjį setą. Įgijusios nedidelę persvarą, jos ją išsaugojo iki pat pabaigos. Šį setą jonavietės laimėjo ir pirmaujant 2:1 atsirado galimybę švęsti ir galutinę pergalę.

Visgi, klaidos ir taškais nebaigtos atakos viską nukėlė į lemiamą, penktąjį, setą. Abi komandos žaidė lygiai ir rinko taškus. Esant lygiam rezultatui 12:12, viešnioms pavyko sužaisti pabaigą geriau ir tai lėmė, kad mačą rezultatu 2:3 (23:25, 25:21, 25:21, 19:25, 13:15) laimėjo Estijos tinklininkės.

„Aušrinė-KKSC“ gretose Rugilė Grudzinskaitė pelnė 21, Gerda Grudzinskaitė – 16, Gabija Kasperavičiūtė – 15 taškų.

Kitose rungtynėse TK „Kaunas“-VDU 1:3 nusileido Rygos tinklinio mokyklai, o Alytaus „Prekyba-Parama“ 3:2 palaužė „Jelgava/LLU“ klubą. Dar viename mače Daugpilio VK „miLATss“ 1:3 pralaimėjo Tartu „TU/Bigbank“ ekipai.

Po šių sužaistų rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai, taškai):

1 TU/Bigbank 7 6 1 20-6 19
2 Rygos tinklinio mokykla 7 5 2 15-8 15
3 TalTech/Tradehouse 7 4 3 15-14 11
4 VK miLATss 7 4 3 15-13 10
5 Prekyba-Parama 7 4 3 15-15 10
6 Jelgava/LLU 7 2 5 10-17 8
7 TK Kaunas-VDU 7 2 5 12-18 7
8 Aušrinė-KKSC 7 1 6 7-18 4

Šiais metais „Aušrinė-KKSC“ sužais dar dvejas rungtynes tiek Baltijos lygoje, tiek ir Lietuvos čempionate. Gruodžio 8 d. Jonavos tinklininkės Vilniuje susitiks su SM „Tauras“-VTC ekipa, o gruodžio 15 d. Kaune varžysis su TK „Kaunas“-VDU klubu.

GYTIS RAMANAUSKAS