Paskelbtas Renginiai

Jaunųjų pianistų „Grand Prix“ šiemet iškeliavo į Šilutę

Antradienis, 27 November 2018 10:37 Parašė 

Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykloje lapkričio 22 d. šurmuliavęs VI tarptautinis jaunųjų pianistų konkursas „Mano vaikystės draugas – fortepijonas“ išsiskyrė dalyvių iš Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos meistriškumu bei nuolatinių ir naujai atrastų konkurso rėmėjų dėmesiu.

Jau dvyliktus metus organizuojamame konkurse, vykstančiame kas dveji metai, šiemet dalyvavo ugdytiniai iš Saldus, Salaspilio, Bauskės (Latvija); Suvalkų ir Augustavo (Lenkija) bei Klaipėdos, Vievio, Pasvalio, Kauno, Kupiškio, Varėnos, Garliavos, Šilutės, Kretingos, Priekulės, Vilkaviškio, Elektrėnų, Palangos, Radviliškio ir Jonavos meno ir muzikos mokyklų.

Trijų amžiaus grupių jaunuosius pianistus vertino autoritetinga komisija: Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos mokytoja ekspertė Birutė Kumpikienė, pianistas, menų mokslų daktaras Motiejus Bazaras ir komisijai pirmininkavusi Guoda Gedvilaitė-Goehle, Frankfurto prie Maino (Vokietija) aukštosios muzikos mokyklos docentė.                  

Nuo pat ankstyvo ryto nekantraujančius pradėti jaunuosius pianistus sveikino konkurso globėjas Jonavos rajono savivaldybės meras Eugenijus Sabutis, įsteigęs specialų padėkos prizą, perpiet sėkmės linkėjo Jonavos rajono savivaldybės tarybos narė Birutė Gailienė, o vakare LR Seimo nario Rimanto Sinkevičiaus, beje, paties pirmojo šio konkurso globėjo, linkėjimus ir įsteigtą prizą perdavė padėjėja Laima Slovikienė. „Ypač maloniai nustebino šio konkurso rėmėjai, – sakė Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos direktorė Roma Jurgilienė. – Dauguma jų atsiliepė iškart, vos gavę mūsų paramos prašymus, o šiemetinių „naujokės“ – UAB „Lintera“, atstovaujamos technikos direktoriaus Rimanto Činčio, – iniciatyva itin pradžiugino mūsų mokyklos ugdytinius: piniginius prizus gavo geriausiai konkurse pasirodę jonaviečiai.“

UAB „Lintera“ dėmesį pajuto A grupės pianistės Akvilė Aksinavičiūtė (mokyt. Daiva Petrošienė) ir Eimantė Cekanoveckaitė (mokyt. Elena Kubrakovskaya), B grupėje – Karina Baltrukėnaitė (mokyt. Skaidrė Reznikovienė) ir Beata Bulkė (mokyt. D. Petrošienė) bei Milda Narkauskaitė (mokyt. Liudmila Petrakova) iš C grupės. UAB „Lonas“ sėdmaišius bendrovės atstovė Vaida Jakutienė už artistiškumą ir perspektyvumą įteikė Maciejui Staszkiewicz ir Magdai Kozlowskai iš Lenkijos; jauniausiąjį konkurso dalyvį Nojų Galvydį (mokyt. Irina Skirsgilienė) iš Klaipėdos pralinksmino „Kaukutė“, kultūros veikėjos Vilmos Praškevičienės kuriamas personažas; Jonavos savivaldybės mero E. Sabučio padėkos prizas įteiktas gausiai Klaipėdos mokyklų delegacijai; Jonavos krašto moterų asociacijos „Jonavietė“ pirmininkė Jadvyga Rusilienė įspūdingu prizu už geriausią XX–XXI a. pjesės atlikimą apdovanojo Medą Siliūtę (mokyt. Sandra Tunaitienė) iš Šilutės; o LR Seimo nario R. Sinkevičiaus įsteigtas prizas už geriausią baroko stiliaus kūrinio atlikimą atiteko Martynai Valeikaitei (mokyt. Vilija Revutienė) iš Klaipėdos.

VI tarptautinio jaunųjų pianistų konkurso „Mano vaikystės draugas – fortepijonas“ laureatais įvairiose amžiaus grupėse tapo 28 dalyviai, o didysis prizas atiteko Karolinai Stonytei (mokyt. Sandra Tunaitienė) iš Šilutės meno mokyklos. Šiemetinį konkurso „Grand Prix“ įsteigė UAB „Skaistuva“ atstovai Svetlana ir Algis Vidauskai.

Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykla dėkinga jau minėtiems konkurso rėmėjams už įsteigtus prizus, už paramą ir pagalbą – Jonavos rajono savivaldybės administracijai, Švietimo, kultūros ir sporto skyriui, Mindaugui Sinkevičiui ir UAB „Jonavos vandenys“, Jonavos sporto arenoje įsikūrusiai „Charlie Pizza“, Jonavos kultūros centrui, Petrui Vinciūnui ir kavinei „Aušrinė“, Rytei Rugienei ir kavinei „Pavėsis“, UAB „Agnivyra“ vadovei Nijolei Aganauskienei, Aidui Žiemiui ir „Turgaus kepyklėlei“, informaciniams partneriams „Naujienos“, TV AVVA, „Alio Jonava“, portalams jonavoszinios.lt, jonava.lt. ir visiems, padėjusiems organizuoti šį prestižinį renginį.

Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos inf.