Mįslinga vagystė

Antradienis, 27 November 2018 10:35 Parašė 

Mįslinga vagystė

Lapkričio 24-ąją, apie 6 val. 20 min., pastebėta, kad Jonavoje, Birutės g., iš buto, atrakinus seifą, pavogta 20 300 eurų, taip pat dingo vyriškas laikrodis ir odinė apyrankė. Pirminiais duomenimis, įsilaužimo požymių nenustatyta. Nuostolis – 21 800 eurų.

 

Miškininkų g. apšvarintas namas

Laikotarpiu nuo lapkričio 20 d. iki lapkričio 23 d. Jonavoje, Miškininkų g., pastebėta, kad iš namo pavogti trys nešiojamieji kompiuteriai, penki vyriški laikrodžiai, dokumentai. Padaryta žala tikslinama.

Eismo įvykį sukėlė neblaivus vyras

Jonavoje, Panerių g., neblaivaus (įpūtė 1,35 prom.) vairuotojo sukelta avarija vos nesibaigė tragiškai. Jo vairuojamas „Mercedes“ markės automobilis trenkėsi į „Wolksvagen Passat“ markės taksi automobilį, šis apvirto šalikelėje ant stogo. Laimei, eismo įvykio metu žmonių aukų išvengta. Pirminiais duomenimis, „Mercedes“ ties posūkiu išvažiavo į priešingą eismo juostą ir kaktomuša rėžėsi į taksi. Pareigūnų teigimu abu vairuotojai važiavo vieni.

Sekmadienį su pareigūnais teko pabendrauti keliems šimtams vairuotojų

Sekmadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Kauno ir Jonavos rajonuose vykdė prevencinę priemonę, skirtą neblaivių vairuotojų ir saugos diržų naudojimo kontrolei. Taip pat dėmesys atkreiptas į kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Iš viso pareigūnai patikrino 235 vairuotojus, iš jų blaivumas buvo tikrintas net 211 vairuotojų.  

Priemonės metu nustatyta 13 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Nustatyti 3 neblaivūs vairuotojai, 2 jų surašyti administracinių nusižengimų protokolai. Abiem vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,43 prom. ir 1,04 prom. Nustatytas vienas neblaivus vairuotojas, kuris neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės. Jam alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,96 prom. Taip pat priemonės metu nustatyti 2 blaivūs, tačiau neturintys teisės vairuoti transporto priemones, vyrai. Užfiksuoti ir dar 5 pažeidimai, kuomet buvo keliauta automobiliais, neapdraustais privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Dar vienas pažeidimas nustatytas, patikrinus, kad pasibaigusi automobilio privalomoji techninė apžiūra.

Vienam vairuotojui, šiurkščiai pažeidusiam Kelių eismo taisykles, kirtusiam sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui, surašytas administracinių nusižengimų protokolas. Už tai vairuotojui gresia bauda iki 90 Eur ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas iki 6 mėn. Dar vienas sustabdytos transporto priemonės vairuotojas tikriausiai užsimiršo, kad vairuotojo pažymėjimo laikas yra pasibaigęs, nes pareigūnams pateikė jau nebegaliojantį.