Paskelbtas Miesto naujienos

Vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarka reformos aktualijų kontekste

Antradienis, 27 November 2018 10:34 Parašė 

Neseniai Jonavos rajono savivaldybės administracijos iniciatyva rajono bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų socialiniams pedagogams ir vaiko gerovės komisijų pirmininkams surengtas tarpinstitucinis susirinkimas „Vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarka reformos aktualijų kontekste“.    

Įžanginį žodį tarusi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijolė Šadauskienė akcentavo, kad vaiko ir šeimos gerovei užtikrinti skiriamas labai didelis dėmesys, reikia parengti naujas tvarkas, perorganizuoti darbus. Kad visa tai įvyktų kaip galima geriau, institucijos privalo koordinuoti savo veiklą. Tam yra įkurta tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigybė. V. Šadauskienė pristatė tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorę Eveliną Darvidę.

Susirinkimo dalyviai išklausė pranešimus, susijusius su vaiko teisių sistemos pertvarka po 2018 m. liepos 1 d., atsižvelgus į savo įstaigos atliekamas funkcijas, pasidalijo darbo aktualijomis bei gerąja patirtimi, kaip sprendžiami iškilę sunkumai.

Pranešimus skaitė Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Ūselienė, Socialinių paslaugų centro direktorė Valentina Demidenko, su tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigybe bei funkcijomis supažindino Evelina Darvidė.

Susirinkime taip pat dalyvavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Šarūnas Martinkėnas, bendruomenės pareigūnė Larisa Paklina, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Jonavos rajone patarėjas Elegijus Laimikis.

Karolina VIČIŪTĖ