Paskelbtas Sportas

Stalo tenisininkai pasiekė solidžių pergalių

Pirmadienis, 26 November 2018 08:50 Parašė 

Joniškyje vyko Lietuvos rajonų komandų (2003 m. gimimo ir jaunesnių) stalo teniso čempionatas, kuriame dėl apdovanojimų ir kelialapių į superfinalą varžėsi 11 berniukų ir 9 mergaičių komandos.

Užbėgant įvykiams už akių, galima pasidžiaugti puikiais Jonavos jaunųjų stalo tenisininkų rezultatais. Šiose komandinėse varžybose dalyvavo dvi Jonavos kūno kultūros ir sporto centro komandos. Sauliaus Bureikos ir Igorio Gatijatulino stalo tenisininkai pateikė siurprizą, nors pasak trenerio S. Bureikos, aukštų rezultatų daugiau buvo tikėtasi ir vaikinų, tačiau siurprizą pateikė ir maloniai savo žaidimu nustebino merginos.

Šių dviejų trenerių vadovaujama sporto centro komanda (Osvaldas Melinauskas, Deividas Balsys, Nedas Čarnevičius, Arminas Palaima) pirmiausiai užtikrintai rungtyniavo pogrupyje tarp penkių ekipų. Jonaviečiai 3:1 įveikė Vilniaus rajono stalo tenisininkus bei vienodais rezultatais 3:0 privertė pasiduoti Širvintų ir Vilkaviškio komandas. Paskutinėse varžybose dėl pirmosios vietos grupėje po permainingos kovos 3:2 palaužė Šalčininkų ekipą.

Kaip teigė treneris S. Bureika, kai kurie rezultatai neatspindi matytos atkaklios kovos ir kiekviena ekipa galėjo būti aukštumose. Iš kiekvieno pogrupio į finalines kovas pateko po dvi geriausias komandas. Jonaviečiams teko varžytis su kito pogrupio geriausiais stalo tenisininkais. Iš pradžių Jonavos sportininkai 3:0 įveikė Telšių komandą, o paskutiniame susitikime 3:1 nugalėjo šeimininkus, Joniškio stalo tenisininkus ir tapo komandinių varžybų nugalėtojais. Finaliniame etape kitos trys komandos turėjo po vieną pergalę ir viską lėmė taškai, kurie palankesni buvo antrąją vietą užėmusiems Šalčininkų vaikinams, o trečią vietą užėmė Joniškio stalo tenisininkai.

Gan nemažas skaičius komandų šiose varžybose buvo panašaus pajėgumo ir bent kuri galėjo tapti nugalėtoja, bet šįkart užtikrintas žaidimas bei sėkmė buvo jonaviečių pusėje.

Nors treneris S. Bureika iš vaikinų tikėjosi gerų rezultatų, bet patį nustebino jo treniruojamų merginų komanda (Neda Gaidamavičiūtė, Julija Zavarzina, Laura Korsakovaitė, Rugilė Panavaitė). Dar iki šių varžybų jonavietės reitinge buvo šeštos, tačiau šiame čempionate pateikė staigmeną. Viso varžėsi 9 komandos, o Jonavos ekipa savo pogrupyje pirmajame mače 3:1 įveikė Vilniaus rajono komandą ir tik vėliau paaiškėjo, kad pastarosios taip pat kovojo dėl pirmosios pozicijos pogrupyje. Toliau jonavietės užtikrintai 3:0 nugalėjo Alytaus bei Mažeikių komandas.

Iš kiekvieno pogrupio į finalą pateko po dvi geriausias ekipas. Taip sutapo, kad po pergalės prieš Joniškio stalo tenisininkes (3:1), paskutinės varžybos prieš Akmenės komandą buvo lemiamos kovoje dėl pirmosios vietos. Visgi, Jonavos komanda po permainingos kovos 2:3 nusileido varžovėms ir šiame komandiniame čempionate iškovojo antrąją vietą. Trečioji vieta atiteko Vilniaus rajono sportininkėms.

Tiek vaikinų, tiek ir merginų tarpe į superfinalą pateko po šešias rajonų komandas. Prie jų prisijungs keturių miestų (Vilnius, Kaunas, Panevėžys, Šiauliai) stalo tenisininkai. Lemiamos kovos vyks jau kitais metais.

GYTIS RAMANAUSKAS